Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag på bjergbestigningstur for nybegyndere

Af Annoncør

Bjergbestigning er en aktivitet, der tiltaler flere og flere danskere, som har lyst til at tage deres interesse for naturen og aktiv udfoldelse til et højere niveau. Det er en disciplin, der måske kræver lidt træning – men der findes naturligvis også steder, hvor det er rigtigt godt at begynde, og hvor man kan opleve, hvad bjergbestigning kan byde på. Her vil vi gerne give nogle tips til, hvordan man kan komme i gang, og hvor man eventuelt kan tage hen for at starte lidt blidt ud og samtidig få nogle bjergtagende oplevelser med hjem i bagagen.

Hvermands Mount Everest

Der er mange, der vælger at tage til Afrika for at bestige det kendte bjerg Kilimanjaro som en af deres første udfordringer. Grunden hertil er, at Kilimanjaro er mindre teknisk krævende sammenlignet med de mere udfordrende tinder. For eksempel kræver det ikke specialudstyr som reb og isøkser – og derfor heller ikke lige så meget erfaring. Derfor er det en oplagt destination for nybegyndere i disciplinen.

Forberedelse er nøglen

Det er selvfølgelig vigtigt, at man gør sig nogle grundige overvejelser om turen, inden man tager af sted, og foretager grundig research. En af de bedste måder at gribe det an på, inden man rejser til Kilimanjaro, er at tage kontakt til et dansk rejseselskab med speciale i Afrika og få dem til at assistere med planlægningen af turen.

Det kan for eksempel være Vores Afrika, som har base i Aalborg. Det er et bureau bestående af medarbejdere, der selv er Afrika-entusiaster og som derfor har de bedste forudsætninger for at hjælpe med det vigtigste. De har også et godt samarbejde med nogle af de lokale guider på Kilimanjaro, som hjælper med at få mest muligt ud af turen.

Derudover er det naturligvis også godt at have en rimelig fornuftig grundform, inden man begiver sig ud på en bjergbestigningstur. Det kan derfor være en god ide med noget fysisk træning i månederne op til afrejse.

Glæd dig til en bjergtagende oplevelse og et levende minde for livet

At bestige Kilimanjaro er en uforglemmelig oplevelse, som mange drømmer om. Selvom det er en stor udfordring, er det inden for rækkevidde for de fleste med det rette niveau af forberedelse og kyndig vejledning fra specialiserede virksomheder som for eksempel Vores Afrika. Ved at vælge en erfaren rejsepartner, kan man på forhånd vide sig sikker på, at turen bliver planlagt og gennemført med størst mulig hensyntagen til sikkerhed, komfort og nydelse – og så er det ellers bare med at komme af sted til et af dit livs allerstørste oplevelser.

Del artikel

Andre læser også