Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag på juletræsjagt: Her kan du finde dit juletræ i Aarhus

Af Freja Dumont

Juletræet med sin pynt, venter på vi får begyndt.

Det er altså ikke rigtig jul, før vi har fået et grantræ ind i stuen, som skal pyntes op med julehjerter, julekugler, bismarck-stokke, guirlander og naturligvis en funklende julestjerne på toppen.

Men det er jo ikke bare at hente et træ. For rigtig mange mennesker ligger der også en hyggelig juletradition i at tage ud og kigge på de mange træer, snuse duften af frisk gran ind og udvælge det helt perfekte juletræ.

Vi har derfor samlet et par bud på, hvor du kan finde dit kommende juletræ i Aarhus.

Julebixen ved Aarhus Domkirke

Julebixen ved siden af Aarhus Domkirke er stedet, hvor du kan finde et ægte kvalitetsjuletræ og gravpynt.

Du kan finde rødgran og nordmannsgran fra 70cm og op til 4,5 meter. Derudover har Julebixen også pyntegrønt i nobilis og nordmann.

De tilbyder gravpynt i forskellige størrelser.

Juletræer tæt på Tivoli Friheden 

Ca. 200 meter fra Tivoli Friheden i Aarhus finder du Aarhus’ (måske) hyggeligste juletræssalg.

Hvert år forvandles det grønne areal foran Aarhus badmintonklub til en hyggelig skov af juletræer, hvor familien traditionen tro kan “fælde” lige præcis det træ, som passer perfekt til stuen derhjemme.

Stedet er et oplagt alternativ til en tur i skoven, for man får virkelig fornemmelsen af at træde ind i en skov fyldt med juletræer og duften af gran.

Alle stedets traditionelle, rodskårede juletræer er af sorten Nordmannsgran.

Man kan også købe deres populære juletræer i potte, som fås i både Nordmannsgran og Rødgran. Disse træer kan plantes ud i haven igen efter jul, og er dermed mere klimavenlige.

Juletræer på Harald Jensens Plads

Gør det til en oplevelse med familien at finde årets juletræ i den fint opstillede “juleskov” på Harald Jensen Plads midt i Aarhus.

Her finder du et stort udvalg af flotte mørkegrønne nordmannsgraner i prima kvalitet og i alle størrelser lige fra 0,5 – 3 meter

Alle træer bliver gratis nettet og spidset, hvis man ønsker det, og du kan også købe en fod til dit juletræ. Udover salg af juletræer på Harald Jensens Plads, kan du også  finde en stand med juletræer på Frederiksbjerg Torv.

Topkær Julestue

Her er der ikke tale om et juletræsmarked midt i Aarhus C – men vi vil vove og påstå, at den hyggelige julestue og juletræsplantage er køreturen værd.

Vi kan ikke garantere, at plantagen er oplyst af hvid puddersne, men ud over det, er der garanti for ægte julestemning, når I sammen går i skoven for at finde årets juletræ – som I også selv fælder.

Herefter kan I varme jer på varm kakao og æbleskiver i Laden. Og som noget nyt, kan I i år også nyde de varme sager i skoven under lyskædernes skær.

Læs mere om Topkær Julestue lige her. 

Del artikel

Andre læser også