Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tag til København i påsken: Udforsk 4 skønne bydele og spis godt

Af Henrik Thierlein
Yaffa Restaurant & Bar. Foto: PR
Yaffa Restaurant & Bar. Foto: PR

Behøver København være en dyr by at gå ud og spise i? Nej er det enkle svar.

Her får du en guide til gode oplevelser og spisesteder i fire af byens mest spændende bydele.

Hvad enten du er til byens bedste burger eller brændefyret pizza bagt på surdej tæt på Islands Brygges vand og både, deleretter fra Middelhavet på Gråbrødre Torv, gourmet på budget på Skt. Annæ Plads, franske bistroklassikere i Tivoli Food Hall eller anmelderrost falafel og kebab tæt på Kødbyen – the Killer Kebab way! 

Tag til København i påsken: Udforsk 4 skønne bydele og spis godt
Amalienborg Slot. Foto: Pxhere

Oplev Frederiksstaden i København K

Vi starter i noget af mest klassiske i hovedstaden, nemlig Frederik d. 5.’s stort anlagte bydel Frederiksstaden med nogle af byens flotteste gader, pladser, palæer og rytterstatuer.

Oplev vagtskifte på Amalienborg Slot hver dag kl. 12, eller gå på opdagelse i den royale historie på Amalienborgmuseet.

Snup en kanalrundfart fra Nyhavn, når fødderne er trætte, og se det hele fra vandsiden. Og vil du opleve kultur på de skrå brædder en aften, så ligger Skuespilhuset midt mellem alle herlighederne og ud til vandet. 

Når du er i Frederiksstaden i København K, så spis på…

Restaurant The Shrimp på Skt. Annæ Plads i det smukkeste gårdmiljø med højt til loftet midt på det charmerende Hotel Skt. Annæ, om du har lyst til at overnatte tæt på Amalienborg Slot og Marmorkirken.

Fantastiske omgivelser med en fem retters gourmetmenu til 695,- og vinmenu til 565,-.

Maden er kreeret af en af byens talentfulde køkkenchefer, nemlig Vivian Verra Acen Andersen, som kokkererer på det eksklusive Molteni komfur, som ellers kun er forbeholdt Michelin-restauranter så som Søllerød Kro og Formel B.

Er du mere sulten, end hvad den to-fem retters menu kan tilbyde, så start med caviar, østers eller hummer. Velbekomme. 

Smut forbi Gråbrødre Torv i København K

Bevæger man sig lidt længere ind i København K og byens epicenter for hardcore shopping, så er der rig mulighed for at besøge tre af dansk møbeldesigns grand names tæt på Gråbrødre Torv og beliggende i samme karré som det nu hedengangne og legendariske Købmagergades postkontor.

I dag er det et mekka for indretning med Paustian møbelhus i de gamle statslige og højloftede lokaler fra 1868.

Tag til København i påsken: Udforsk 4 skønne bydele og spis godt
Gråbrødretorv, København.

Naboen er Fritz Hansen med over 150 års ikoniske møbelklassikere og rundt om hjørnet ligger Fredericia Furniture Showroom.

Når alle disse design-herligheder lukker, så er det tid at spise eksotisk før en koncert, comedy eller club night i kælderen på Hotel Cecil i Niels Hemmingsens Gade. 

Når du er på Gråbrødre Torv i København K, så spis på…

Yaffa Restaurant & Bar i kælderen på torvet med fuld knald på smage med de delevenlige retter med inspiration i Mellemøstens køkken.

10 retter til 425,-, som serveres family style. Er du til en vegetarisk udgave, så sig blot til.

Vinkortet er stort og med mange vine glasvis, om du ikke vælger vinmenuen eller gå direkte til de mange cocktails, mens volumen i højtalerne bliver stødt højere, jo længere aftenen skrider frem.

Her er garanti for god stemning efter en menu, som kommer godt rundt om landene i Mellemøstens middelhavsregion. Natten er ung! 

På Vesterbro er Tivoli et must

Tivoli er nok den attraktion, enhver i Danmark kender allerbedst. Magien opleves i den gamle, 180-årige have på alle tider af året, men foråret har trods alt en magisk tiltrækning, når forårsløg pibler op overalt, hvor man ser hen.

Hvad enten du er til en stille slentretur om Tivolisøen, eller du er til en mere vild tur i de mange forlystelser, så er Tivoli for alle generationer.

En ting er dog sikkert. Man trænger altid til et måltid, og skal du hurtigt ud og opleve mere, så er det tid til et besøge i Tivoli Food Hall for at hvile fødderne og få et måltid uden, at det behøver at være en flere timers restaurantoplevelse.

Når du er i Tivoli Food Hall, så spis på…
French Market for et måltid, som sad du på en høj barstol på en bistro i Paris eller Marseille.

Her er klassikere så som Moules frites, som serveres hver eneste dag året rundt til kun 109,-.

Sæt også tænderne i en mør Steak Frites eller en krydret tartare de bouef med et glas fransk vin og afsluttende med Mousse au chocolat eller Creme Brulée alt efter kokkens humør, ganske som i Frankrig. 

Du kommer ikke uden om Kødbyen på Vesterbro

Turen går nu til Kødbyen for en af de mange barer, som den gamle slagterbydel byder på.

Her er stadig, modsat The Meatpacking district i New York, en del handel med kød, og det giver byen i byen en helt bestemt industriel feeling her midt på Vesterbro.

Tag til København i påsken: Udforsk 4 skønne bydele og spis godt
Killer Kebab. Foto: PR

Cocktails, vin og gourmet-øl flyder overalt, og der er garanti for en god fest.

Og kommer du ikke alt for sent, så er der også en håndfuld gallerier, hvor V1 Gallery og Galleri Bo Bjerrgaard kan anbefales på Flæsketorvet – skønt navn for øvrigt! 

Når du er tæt på Kødbyen, så besøg også…

Killer Kebab i Viktoriagade, hvor lokalet, før byens bedste-kårede kebab flyttede ind, var en røgfyldt tyrkisk herreklub her i hjertet af det rå Vesterbro. 

Killer Kebaben er fyldt med saftigt, hjemmemarineret lammekød med bredbladet persille og Dukkah-krydderiet stegt af på panden for at give den helt autentisk smag.

Prøv også Killer Falafel med bl.a. hele, sprøde kikærter og æble med mint og trøffel mayo!

Skyl det hele ned med den hjemmelavede lemonade eller Killer Pale Ale med eller uden alkohol sammensat af Lervig Bryggeri fra Stavanger i Norge. Men skynd dig kebabben bliver hurtigt udsolgt. 

Glem ikke Nørrebro 

Arbejderbydelen, som i 90’erne blev trendy, og som i dag huser den største andel af spændende, etniske spisesteder nogetsteds i kongeriget.

Men det er ikke kun gastronomi, du skal søge til Nørrebro for. Lad os starte med lidt historie før sulten melder sig.

Tag til København i påsken: Udforsk 4 skønne bydele og spis godt
Goldie. Foto: PR

Start din byvandring i bydelens grønne lunge og rekreative park, nemlig på Assistens Kirkegård tæt på hovedpulsåren Nørrebrogade og metrostationen Nørrebro Runddel.

Her på kirkegården, som er hjemsted for det største antal afdøde kendte danskere, kan du finde rundt med en digital guide.

Hent app’en Artour og søg på Assistens. Mærk historiens vingesus. mens du vandrer rundt blandt de kendte og afdøde kendisser. 

Når du er tæt på Assistens Kirkegård, så spis på…

Goldies internationale neighbourhood-restaurant i multietniske Griffenfeldsgade, der med en kæmpe udendørs hjørneterrasse og et mix af New York og Tel Aviv indendørs byder på både et dagskort fra kl. 10.30.

Med bl.a. dagens første østers med bobler eller klassikeren Bloody Mary, som her på stedet hedder et Oyster Set.

Poached Eggs Hollandaise the dirty way, som den australske køkkenchef Aaron, så mundret kalder serveringen. Vel nok Nørrebros bedste brunch serveringer!

Om aftenen styrer britiske Skyla gulvet og jonglerer vin og cocktails til de fem serveriger til rimelige 355,-, og du kan glæde dig til alt fra pasta ragout over torsk med sort hvidløg til french toast med appelsin og hjemmerørt honning-is. 

Læg vejen forbi Islands Brygge 

Amagers helt egen Langelinie med broer, havnebad, udlejningsbåde og udeliv langs havnen gemmer også på hyggelige gader og baggårde, og man føler sig langt væk fra København K og brokvarterne i det tidligere arbejderkvarter i daglig tale blot kaldet Bryggen.

Sæsonen er allerede startet for et dyp i Islands Brygge Havnebad med udspringsplatforme på 1,3 og 5 meter. Ohøj landkrabber!

Er du mere til at holde fødderne oven vande men gerne vil nyde havnen, så er leje af en eldrevet GoBoat et hyggeligt alternativ og med plads til 8 personer rundt om et bord i midten af båden, en alletiders mulighed for at være kaptajn for en dag, for du styrer selv! 

Når du er på Islands Brygge, så spis på…

Fatty’s Burger Restaurant i den hyggelige gård bag Islands Brygges hovedgade, Njalsgade.

Fatty’s drives af den amerikanske køkkenchef Isreal Karasik, som serverer fire brioche-varianter inkl. en juicy veggi version med portobellosvampe, og start gerne med chicken wings og dyp de friske blegselleri i den hjemmelavede blue cheese-dressing.

Fatty’s ligger sammen med den hyppede ølbar Bootleggers, som har fire afdelinger i byen. Øllene i de 15 haner er fra hele verden, og nogle stykker er lavet af de tre ejere i samarbejde med lokale bryggerier. Vel nok Københavns bedste øl- og burgerbar. Win-win.          

I samme gård finder du for øvrigt The Pizza Bro – en truck, der serverer pizza med surdej fra brændefyret ovn med friske råvarer, modsat mange andre steder. Buon appetito. 

De fire bydele byder på mangt og meget indenfor kultur, shopping, overnatning og ikke mindst mad fra hele verden.

Der er kun en ting at sige. Kom ud og oplev byen – der er valuta for pengene rundt om et hvert gadehjørne. 

Hvad: Selvforkælelse i fire Københavnerbydele – valuta for pengene
Hvor: 
Foruden Islands Brygges The Pizza Bro kan du også nyde pizzaen på Falkoner Allé på Frederiksberg, som nabo til Bootleggers Frederiksberg og i Ranzausgade på Nørrebro. Killer Kebab i Viktoriagade på Vesterbro findes også i København K i Borgergade og i Parken på Østerbro.

Del artikel

Andre læser også