Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Takeaway-anmeldelse: Supertynde, små, fine og lunkne pizzaer fra Gorm’s i Aarhus

Af Line Ingwar Karlsen

Gorm’s Pizza har indtaget Aarhus med deres gourmet-pizzaer. De holder til i Jægergårdsgade i store, flotte lokaler. Her er hyggeligt, og jeg har spist der flere gange. Maden er på mange måder god, og der er ingen tvivl om, at råvarerne er fra øverste hylde.

 

Vi bestilte ikke, kun, pizza

Maden var som takeaway. Ene og alene for at teste, om man kan få god og velsmagende mad som takeaway. Ofte er kvaliteten jo svingende. Vi bestilte:

Pølse, pølse, pølse til 80 kroner

Gorm’s cæsarsalat til 110 kroner

Gorm’s Hottie til 125 kroner

Miss Wishbone til 125 kroner

Leveringen kostede 69 kroner

 

Maden alene kostede 440 kroner, og der var mad til tre personer.

 

 

Ikke verdens bedste pizza som takeaway

En pizza skal være varm. Og det var dem, vi fik leveret ikke. Men fair nok. Det var som takeaway, og selvom vejret var godt, må man forvente en vis afkøling. Det var også tilfældet. De var ikke brandvarme, men derimod smålune. De var sprøde, og duftede fremragende.

 

Pizzaerne var i den bedre ende af skalaen. Ingen tvivl om det. Måske var mine forventninger for høje. De var små og med begrænset fyld på, men det er også en måde at skille sig ud på.

 

Så er den pizza vist også betalt

Priserne er ikke lave. Men nu er Gorm’s også et brand, som henvender sig til de kvalitetsbevidste, og det segment er villige til at betale prisen.

Takeaway-anmeldelse: Supertynde, små, fine og lunkne pizzaer fra Gorm’s i Aarhus

Miss Wishbone var navnet på en af vores pizzaer. 125 kroner var prisen, og den var med tomat, mozzarella, kartoffel, rosmarin, parmaskinke, som skulle være modnet i 16 måneder, lidt rucola og pesto. Bunden var tynd. Faktisk så tynd den knækkede. Jeg er til tynde pizzabunde, men den her var papirtynd, hvilket er at stramme den lige rigeligt.

Takeaway-anmeldelse: Supertynde, små, fine og lunkne pizzaer fra Gorm’s i Aarhus

Gorm’s Hottie (125 kroner) var med tomat, mozzarella, ricotta, grøn peber, braiseret okse rørt med chili, hvidløg og persille. Toppet med agurkerelish, chilitapenade og frisk basilikum. Det var ikke en enkel pizza med så mange råvarer på. Lidt for mange til mig. En forvirrende omgang, som jeg ikke forstod. Måske er jeg for gammeldags. Jeg ved det ikke, men jeg spiste den, og undrede mig over smagen. Anderledes end jeg havde forventet.

Takeaway-anmeldelse: Supertynde, små, fine og lunkne pizzaer fra Gorm’s i Aarhus

 

Tre gange med pølse

Pølse-pølse-pølse er navnet på deres pølse-servering til 80 kroner. Der var to italienske salamier og en sydfynsk lammepølse. Grillet og syltet grønt samt tomattapenade og brød.

Takeaway-anmeldelse: Supertynde, små, fine og lunkne pizzaer fra Gorm’s i Aarhus

Pølserne smagte godt, men jeg var ikke helt oppe at ringe over dem. De var gode, især dem, jeg troede, var italienske. De egner sig perfekt til takeaway, og jeg vil gerne bestille dem igen.

Takeaway-anmeldelse: Supertynde, små, fine og lunkne pizzaer fra Gorm’s i Aarhus

 

Bedste cæsarsalat i umådelig lang tid

Det samme med Gorm’s cæsarsalat, som faktisk var den bedste af dagens bestillinger. Plukket unghane og sprød pancetta tilsat hjertesalat, lidt få edamamebønner, sprøde rugchips, friskrevet parmesan og rørt rundt i en let dressing. Præcis i smagen, uden det tog for meget af opmærksomheden. Kødet var velsmagen i en grad man knap nok tør drømme om i dag. Cæsarsalaten tog mig med storm, hvilket kom bag på mig. Den rolle troede jeg pizzaerne skulle have. Men nej. En vinder som jeg helt sikkert snart skal have igen.

Takeaway-anmeldelse: Supertynde, små, fine og lunkne pizzaer fra Gorm’s i Aarhus

 

Et af gadens in-steder

Jægergårdsgade passer fint til Gorm’s image. Det er de kvalitetsbevidste, eller dem som gerne vil flashe, de går op i kvalitet, Gorm gerne vil ramme. Det passer fint til en pæn del af indbyggerne på Frederiksbjerg. Så det er så fint. Men om folk vil betale prisen er en anden sag. 125 kroner for en lille pizza er en sjat, og hvis man skal have to for at blive mæt, så tænker man sig måske om inden far, mor og tre børn tager på pizzarestaurant.

 

Vurdering

Ingen tvivl om Gorm’s kan noget med deres råvarer. De er nytænkende, og maden er spændende. Det kan der ikke laves om på. Deres pizza som takeaway var ikke en vinder. Måske var det ikke deres skyld alene? Jeg ved jo ikke, hvor lang tid den har været undervejs i en varmetaske. Pizzabundene var for tynde. De knækkede som tyndt knækbrød. Cæsarsalaten var måske byens bedste den dag. Den vandt alt den dag. Pølseserveringen fejlede intet, og prisen var ganske fair.

 

Priserne er ikke lave. Men gode råvarer koster. Så det retfærdiggør helt sikkert prisen. Gorm’s er kommet med noget nyt til Aarhus. Tak for det! På høje tid! Og derfor skal Gorm’s også besøges. Jeg har spist i deres restaurant, og det var bedre end deres takeaway. Jeg kommer helt sikkert igen hos Gorm’s. Ingen tvivl om det. Men jeg tror,  jeg dropper deres pizzaer som takeaway.

 

Gorm’s

Jægergårdsgade 6
8000 Aarhus C
Telefon: 6040 1209
Mail: aarhus@gormspizza.dk
Website

 

Del artikel

Andre læser også