ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tandproteser giver dig smilet igen

Af Annoncør

Hvis øjnene er sjælens vinduer, må tænderne vel være stakittet udenfor? Ligesom et pænt stakit af hvide brædder ude foran giver et godt førstehåndstryk af hjemmet som helhed, vil et smil fyldt med hele, hvide tænder gøre folk en tand mere bekvemme med dit samvær. Desværre falder tænder ud – og går i stykker. Her er der dog en løsning, og den hedder tandproteser. Bliv klogere på dem her. 

Annoncørbetalt indhold leveret af: Tandprotesehuset.dk

Helproteser dækker hele over- eller undermund

Tandproteser kan du få som hel- eller delproteser. Helproteser vil ikke sige, at du forsyner såvel over- som undermund med nye tænder, men kun én af delene. Har du som følge af alderdom eller sygdom mistet samtlige tænder i overmunden, så skal du have en helprotese for at få det flotte smil igen. Helproteser produceres ikke på samlebånd – for du har bedst af en individuelt udført løsning.

Delproteser forbindes med tilbageværende tænder

Delproteser behøver nok ikke nogen videre forklaring, tænker du. For hvor helproteser dækker hele over- eller undermunden, er delproteser vel bare noget, der dækker én eller få tænder? Svaret er ja, men værd at bemærke om delproteser er, at de forbindes med omkringliggende tænder via små bøjler. Altså trækker delproteser i modsætning til helproteser på mundens tilbageværende tænder.

Bliv klogere på udfordringer ved tandproteser

Du kan blive langt klogere på tandproteser flere steder, fx inde på Tandprotesehuset.dk, hvor du kan læse meget om kunstige tænder, gebisser og lignende, der kan hjælpe dig med at få dit flotte smil fra fordums tid igen. Her lærer du også om de situationer, der opstår i forhold til proteser, der kræver behandling. Et eksempel er, hvis en protese knækker eller skal rebaseres pga. gummesvind.

Fastsiddende tandproteser er en mulighed

Hvis du er ængstelig omkring det at få en tandprotese i munden, fordi du ikke ønsker, den falder ud, når du spiser, kan du hos en tandtekniker få en fastsiddende tandprotese udført. De fastsiddende proteser kræver en mindre operation, da de skal sættes fast med tryklåse, hvilket gør dem en smule dyrere end proteser, der ikke sidder fast. Til gengæld undgår du den spontane, akavede tandløshed.

Find tandtekniker i det midtjyske

Tandteknikere kan du finde overalt, uanset om du bor i hovedstaden, Nordjylland eller er placeret solidt i det midtjyske. Fx er det nemt at finde en tandtekniker i Århus, så det skal ikke være antallet af kilometer mellem dig og behandlere, der er udslagsgivende for, om du får tandproteser eller ej. Hvis du ikke ser charmen ved at mangle en tand, så er tandproteser den oplagte løsning at inddrage.

Ingen samlebåndsløsning inden for tandproteser

Som sagt er der ingen samlebåndsløsning inden for tandproteser. For at kunne sidde godt i munden skal de laves individuelt, så selvfølgelig kan det blive en kostelig affære, hvis ikke du får tilskud til det. Tilskud kan du som folkepensionist dog få, hvor en stor del af udgifterne bliver dækket. Du skal altså ikke gå fra hus og hjem bare for at kunne byde børnebørnene på et fint smil, når de kommer.

Del artikel

Andre læser også