Aarhus-restaurant går all in: 12 forskellige tarteletter på menukortet
Tarteletter har uden tvivl fået en renæssance. Gæsterne er vilde med dem. Restauranten, Vestergade 51, er gået all in på at lave byens bedste tarteletter. Det har vi set på deres hjemmeside. De har hele 12 på menukortet. Her er både forrets-tartelletter, hovedrets-tarteletter og dessert-tarteletter. Det er ambitiøst, og uden tvivl et hit.
Alt er hjemmelavet
Nu er der mange, som forbinder tarteletter med høns og gennemkogte asparges. I øvrigt er tarteletter et fransk ord, og betyder “lille tærte”. Men selvom vi danskere, gennem årene, ikke har været særlig gode til at udfordre tartelet-genren, så er det ikke for sent. Vestergade 51 viser vejen, og de gør det fremragende. Jeg har “kun” smagt et par stykker af deres tarteletter, og de smager fremragende.
Spændende og kreativ
Hvad siger du til en tartelet med østers og kaviar? Eller en med krebsehaler og “krabbenetter” med en cremet skaldyrssauce. Er du mere til kød, så er det en tartelet med confit de canard, grønkål, løg og tyttebær eller den med stegt flæsk, kartofler, persillesovs og rødbeder. Desserten kunne være en tartelet med ”gl. daws” æblekage. Æbler fra Karensminde med makroner, calvados og créme chantilly. Det er blot for at nævne nogle eksempler på, hvad de går og pusler med i køkkenet i Vestergade nummer 51.
Tirsdagstilbud
Vestergade 51 vil gerne vise gæsterne, hvordan deres tarteletter smager. Derfor holder de “Tartelet-tirsdag”, hvor du får to tarteletter til ens pris – du betaler for den dyreste. Se udvalget af tarteletter her: