Taylor’s Portvin er et sikkert hit – Vi drikker ALT for lidt portvin!

Vi har hørt det SÅ mange gange før; Hold op, det smager godt det her…Nøøj, hvor er det lækkert! Hvorfor drikker vi ikke portvin noget oftere – og det er lige nøjagtig det, vi burde gøre, man bliver så dejlig glad af et glas portvin.
Taylor’s Portvin
Vine alle kan lide, men relativt få kender til. Sådan siges der om portvin. Det er rent faktisk en utrolig alsidig drik. Variationen er stor og udbuddet mangfoldig. Den kan mere, end du måske aner. Taylor’s Portvin er kendt i Danmark, men ikke så meget i Aarhus. Desværre, for Taylor’s er en af verdens bedste portvinsproducenter. År efter år producerer Taylors noget af det bedste Vintage portvin, der findes.
Næste gang du inviterer gæster, så prøv at lave velkomstdrinken af iskold hvid portvin med en sjat tonic og en kvist mynte. Tro mig, dine gæster vil blive positivt overraskede.
Peberfør og Portvin
Nu bliver man måske lige lovlig glad i hovedet, hvis man drikker portvin til hele menuen, men det er faktisk en mulighed. Står hovedretten for eksempel på en god, saftig peberbøf, så prøv en ung Ruby type. For eksempel en helt ung Vintage eller en Late Bottled Vintage. Det fungerer faktisk overraskende godt. MEN det er jo især til oste og chokolade-desserter/ mørke desserter, at portvin virkelig viser hvilket stof (eller druer er det jo), de er lavet af.
Portvin og mad er et perfekt match
For eksempel er blåskimmeloste og LBV eller Vintage port et helt fantastisk match. Og er du mere til de tørre, lyse, faste, let salte oste, så vil Colheita’er samt 10 og 20-års Tawny’er nok være mere egnet.
Står den på chokolade eller chokolade-desserter er begge typer velegnet. Valget kan afhænge lidt af ens egen smag eller kærlighed for enten Ruby stilen med LBV og Vintage som er tæt, frugtrig, voluminøs. De er begge sødere i stilen end Tawny er, som er lidt lettere, mere nøddeagtig og med mere oxidative noter.
Og husk, generelt er der mange fælles smage og dufte i portvine, som kan guide dig til dit valg af tilbehøret til både oste og desserter. Det er for eksempel, blommer, svesker, rosiner, dadler, kirsebær, solbær, lakrids, mocca, chokolade, honning, nødder, orangeskal, vanilje…
Portvin er god stil – også blandt “rigtige” mænd
De helt gamle Vintage Port, Colheita’er samt 30 og 40-års Tawny’er nydes bedst bare i godt selskab og måske med en god cigar. Taylors Vintage portvin stammer hovedsageligt fra 2 quintaer (gårde). Den berømte Quinta de Vargellas, Quinta do Junco og Quinta da Terra Feita.
For yderligere information, kontakt venligst: