Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Teatret Svalegangen: Historien, EN PLADS I SOLEN, om den aarhusianske massemorder 

Af Pernille Søborg

Anden Verdenskrigsdramaet ”EN PLADS I SOLEN” får dk-premiere på Teatret Svalegangen den 31. oktober og spiller frem til den 28. november.

 

I tiden op til 2. Verdenskrig står Kaj Henning Bothildsen Nielsen i malerlærer i Aarhus. En ung mand midt i en brydningstid med store drømme for fremtiden. Kaj tror på en ny og bedre verden. Han følger sin overbevisning, men ender som en af danmarkshistoriens største forbrydere. 

 

Guldsmedgade brænder  

Kaj vil være soldat og helst frontkæmper, men den lungehindebetændelse, der holdte ham inden døre i en stor del af barndommen, har sat sine spor. Flere gange før og under besættelsen tropper han op til session og bliver kasseret. Men Kaj får sin kamp. Han bliver manden bag 57 drab, 9 drabsforsøg og 116 sabotagehandlinger for Gestapo – herunder aktionen i Guldsmedegade, som natten til den 22. feb. 1945, udløser den største brand, Aarhus har kendt. 

 

”Var krigen faldet modsat ud, var historien om Bothildsen ganske givet blevet en anden. I dag er det let at få øje på den sort/hvide fortælling om Bothildsens forbrydelser, men ved at trænge ind i hans selvforståelse, tror jeg, det bliver muligt at fortælle en langt mere nuanceret og almenmenneskelig historie om at være et menneske i en desperat tid.”, udtaler dramatiker Julie Maj Jakobsen. 

 

Opskriften på en massemorder 

EN PLADS I SOLEN følger Kaj i dagene op til katastrofebranden i Guldsmedgade. Det er historien om en mand, som er født på et af historiens mest fortvivlede tidspunkter. En fortælling om at lede efter mening i en meningsløs tid og om at finde den i nazismen, hvor man tilsyneladende havde fundet opskriften på fremgang og stabilitet. Og så er det et indre drama om at tro så meget på en sag, at troen til sidst forvandler et menneske til en massemorder. EN PLADS I SOLEN er inspireret af Jens Kaiser og Søren Tange Rasmussens dokumentariske bog ”Den aarhusianske massemorder” og er blevet til i et særligt samarbejde med Besættelsesmuseet ved Den Gamle By. Læs mere her

 

 

Fakta 

Medvirkende: Kristoffer Helmuth, Maja Juhlin, Holger Østergaard, Clara Ellegaard, Morten Vang, Jesper Hyldegaard 

Tekst: Julie Maj Jakobsen 

Instruktion: Simon Boberg 

Scenograf: Peter Schultz 

Dramaturg: Janek Szatkowski 

Lysdesign: Henrik Sloth 

Lyddesign: Anton Bast Produceret 

Af Teatret Svalegangen 

 

Dato: 31. oktober til 28. november 2020 

Sted: Teatret Svalegangen, Rosenkrantzgade 21, Aarhus C 

Scene: Store Sal 

Tid: Tirsdag til fredag Klokken 19.30, lørdag klokken 16 

Pris: 225 kroner, studerende 135 kroner, unge under 25 år 65 kroner. 

 

Teatret Svalegangen

Rosenkrantzgade 21
8000 Aarhus C
Webside:

 

 

Teatret Svalegangen: Historien, EN PLADS I SOLEN, om den aarhusianske massemorder 

Del artikel

Andre læser også