Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Teatret Svalegangen: Salling Fondene sørger for moderne faciliteter

Af Pernille Søborg

Det bliver fantastisk, når vi igen kan komme på Teatret Svalegangen i Rosenkrantzgade. Ikke blot fordi Covid-19 i en periode har lukket landet og teatret ned, og vi derfor har savnet de gode forestillinger, men også fordi Svalegangens Store Sal har fået en opgradering af de store. 

 

Teknikken opgraderet  

I juni 2019 donerede Salling Fondene 5 mio. kroner til en opgradering af teknikken i Teatret Svalegangens Store Sal. Nu står salen klar med nye podier, stole og elektriske træk, som udvider salens kunstneriske muligheder og letter sceneteknikernes dagligdag markant. 

 

Teatret Svalegangen: Salling Fondene sørger for moderne faciliteter

 

Renovering af Teatret Svalegangen 

Tilbage i foråret 2013 gik der et sus igennem det danske kulturliv. Salling Fondene, der er kendt for anselige donationer til store og nationale kulturinstitutioner, valgte at donere hele 22,7 mio. kroner til Teatret Svalegangen. Pengene skulle gå til udbygning af en ny scene beliggende på toppen af teatret. 

 

Publikumsfremgang

Den 30. januar 2015 åbnede teatret med stolthed dørene til Ny Sal – en scene som har været essentielt for den positive udvikling, som Teatret Svalegangen har gennemgået de seneste år med publikumsfremgang og en stærk position som et af Danmarks mest markante samtidsteatre. Det succesfulde samarbejde med Salling Fondene har nu fået et nyt kapitel med en opgradering af Store Sal. 

 

Leverer et højt kunstnerisk niveau

Direktør og kunstneriske chef, Per Smedegaard, udtaler: ”Jeg er både stolt og beæret over, at Karin Salling og Salling Fondene dels ser husets behov, men i høj grad også ser teatrets potentialer. Med fremgang følger udvikling, og denne opgradering betyder optimerede og tidssvarende arbejdsforhold, så vi kan levere og fastholde et højt kunstnerisk niveau. Og det ved jeg, at teatrets medarbejdere er mere end glade for.” 

 

Teatret Svalegangen: Salling Fondene sørger for moderne faciliteter
Photo studio equipment with white background

 

Fortjener tidssvarende rammer

Karin Salling, næstformand i Salling Fondene, udtaler: ”Svalegangen spiller en vigtig rolle for scenekunsten i Aarhus og Danmark og fortjener tidssvarende rammer. Derfor er vi glade for, at vi med donationen er med til at sikre moderne faciliteter, som vil være til glæde for publikum og medarbejdere i mange år fremover. Jeg glæder mig til at se resultatet i Store Sal og fejre det!” 

 

Fremtidsplaner 

Med renoveringen har teatret taget et stort skridt mod at etablere en multifunktionel sal med mulighed for at sætte scenen og publikum præcis der, hvor den enkelte forestillings udtryk skabes bedst. Samme ambitionsniveau er der også for den resterende ombygning af teatrets foyer og Lille Scene.

 

Vi glæder os til at opleve de moderne faciliteter i den kommende sæson.

 

Teatret Svalegangen

Rosenkrantzgade 21 
8000 Aarhus
Website:

 

 

Del artikel

Andre læser også