Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

Af Freja Dumont

Lørdag aften inviterede The Bird & The Churchkey, der ligger i Skolegade, på ginsmagning, gincrawl og foredrag med temaet Skandinavien. Vi blev ført igennem fire af Skandinaviens bedste gin på et udvalg af Aarhus’ gode barer. Det er første gang, et sådan arrangement finder sted i Aarhus, og der har været rift om de 35 pladser. 

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

Velkomst af barchefen

Sidsel Wittig, der er barchef på The Bird & The Churchkey, står klar til at tage imod os og tager sig af os hele aftenen. I det bagerste lokale er der dækket op med fire shotsglas fyldt med gin, et vandglas og stearinlys. Det er hyggeligt. På bordet ligger planen over aftenens gang, og ved velkomsten anbefaler værten at tage planen med rundt på ruten. 

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

Skøn stemning

Vi tager plads i det varierede møblement. Sofagrupper, lænestole, spisestuestole og hylder med flasker og fotografier, plakater samt ryatæpper på det ternede tapet. Charmerende! Det er en stemningsfuld gruppe, der er samlet. Alderen er mellem 20 og 55 år. Det summer af god stemning, og snakken går lystigt allerede fra start. Nogle er erfarne ginkendere. Andre har aldrig drukket gin rent. Men fælles for alle er, at de gerne vil drikke og hygge sig. 

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

Gin-ekspert fra Nordic Gin House

Rasmus Juul fra Nordic Gin House er eksperten denne aften. Han introducerer os for de fire gin, som vi skal lære at kende, i ren form, inden vi præsenteres for ginnene i form af en cocktail ude på barerne. Ruten er valgt ud fra beliggenhed og fede steder.

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

Fire prisvindende gin

Første gin i glasset er svenske Bergslagens Organic Gin på 45,7%. Rasmus fortæller om ginnen, og at tyttebær er det svenske element. Ellers er det en krydret smag af citrus, og en anelse lakrids der smages. 

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

Anden gin er København Klassisk på 46%. Den er fremstillet på nogle af de bedste enebær i verden, og lakridsroden kan smages.

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

Så tager vi til Norge med Oslo Gin på 45,8%. En skarpere og kompleks gin, der fremstilles af friske urter og vand fra byens lokalområde. Rasmus Juul fremhæver fennikel, enebær, kvan og siger den smager som de norske fjelde på en dejlig sommerdag. Kigger du igennem o´et på flasken ses et historisk billede. 

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

Fjerde og sidste gin er fra Nordfinland. Arctic Blue Gin er navnet. 46,9%. Den er mere fed i smagen og meget intens. Et hybrid af blåbær, der spiller godt sammen med duften af grannåle. Undervejs kommer Rasmus ned til bordene og samtaler om ginnene. 

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

Grace er første stop

De fire gin er nu smagt og vurderet, og vi går videre til den næste bar på ruten. Grace er navnet på baren, der tidligere husede Billabong Bar i Skolegade. Cocktails med Bergslagens Organic Gin er linet op på baren, og uden den store præsentation skåler selskabet. Grace er en lille og hyggelig bar med meget dæmpet belysning og blå veloursofaer i halvmåne. På væggene, der er tapetseret forskelligt fra væg til væg, er der portrætter. Lokalet inde bagved er med discokugle, og der er plads til tæt dans. Efter en halv time samler Sidsel selskabet, og vi går fælles videre til næste bar. 

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

BarStart med agerende bartender

Tredje stop er BarStart i Fiskergade. Indgangspartiet er ikke noget særligt. Men stemningen indenfor er hyggelig. Cocktailene er ved at blive lavet. Det tager ikke lang tid. Bartenderen tager ordet og fortæller meget levende om ginnen og om, hvordan den spiller sammen med de øvrige ingredienser. Det er et lille og intimt sted. Filmplakater pryder væggene. Baren fylder i rummet. Musikken er lav. Det er snakken, der skaber stemningen. 

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

Bar Platas grønne cocktail

Vi holder tidsplanen, og snart efter er vi afsted igen. Denne gang er det Bar Plata på Klostertorvet, der venter. Her er stilfuldt, man sidder godt, og de gule mursten skaber lidt rå hygge. De grønne drinks fanger straks øjet. Det er stedets signaturdrink. En cocktail med persille, selleri og en smule citrus. Sundt, blev gæsterne straks enige om, og den smagte forrygende. Bartenderen Vince har opfundet og præsenterer den. På Bar Plata har de også mad, der tilpasses cocktail. Endnu en halv time er gået, og vi sætter kurs mod MasVino, der er sidste stop på ruten.

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

MasVino var sidste stop

MasVino er placeret i en baggårds baggård i Klosterport 4B. Lokalet har tidligere været en maskinfabrik og en chokoladefabrik. Her er hyggeligt, meget uformelt og med en særlig stemning. Melder sulten sig, laver MasVino glimrende mad, der serveres i små portioner, der er lige til at dele. Gin-selskabet sætter sig på bænkene ved langborde. Drinken bliver serveret ved bordet af Sidsel Wittig. Alkoholen har fået de fleste gæster i en løssluppen stemning. Det emmer af godt humør.

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

Værten Sidsel Wittig informerer om at festen fortsætter for de interesserede på The Bird & The Churchkey, hvor det hele startede. Endda med 25% på regningen. De fleste går med tilbage og får rundet aftenen af.

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

 

Perfekt timing, god stemning og værd at gentage

Ginaftenen var velorganiseret og godt opbygget. Først en gennemgang af de fire gin, og derefter smagning af ginnen i cocktails på de forskellige barer kun afbrudt af et par bartenderes præsentation af deres drink. Sidsel Wittig var en engageret vært. Hun sørgede for alle var med hele vejen rundt, hyggede sig og omhyggelig med aftenens gang. Tidsplanen blev overholdt, og det var et meget passende antal barer, vi besøgte. 

 

Vi anbefaler lignende arrangementer i fremtiden. Det var en skøn aften med god præsentation og værtskab, dejlige gin, hyggelige barer og en flok åbne mennesker, der konverserede på kryds og tværs og havde en sjov aften.

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab

The Bird & The Churchkey: Succesfuld Gin Crawl i godt selskab