ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

The Bootleg Beatles i Musikhuset: Enestående rejse med de udødelige klassikere 

Af Freja Dumont

Søndag aften strømmede Beatles fans til Musikhuset. Tributebandet The Bootleg Beatles og The Pepperland Sinfonia tog os med på en historisk, humoristisk og musikalsk tur tilbage i tiden. The Bootleg Beatles ikke bare lød og lignede The Beatles, de havde også tillagt sig den måde, originalerne bevægede sig på, og de kommunikerer med hinanden og publikum på. 

 

The Bootleg Beatles i Musikhuset: Enestående rejse med de udødelige klassikere 

 

Hans Otto Bisgaard var aftenens konferencier. Han trådte ind på scenen og præsenterede på sin rolige måde aftenens gang. Det ældre segment var velrepræsenteret i Musikhuset, og de grinede lystigt af Bisgaards “farfar” jokes. Både stilen og tonen blev slået fast med ordene “Det eneste, vi forlanger af jer, er god, gammeldags hysteri”. Så kunne koncerten begynde. 

 

Lyden bragede ud

Iført tætsiddende sort tøj og grydehår kom The Bootleg Beatles på scenen. De lagde ud med nummeret “It won´t be long”. Der var skruet godt op. Den diskante lyd var desværre overdreven fra start. Lydfolkene fik heldigvis styr på det, da musikerne gik over i “All My Loving”. Instrumenterne var fra tiden med den velkendte Paul McCartney Höfner bas, Gibson Hummingbird og Rickenbacker guitarer samt VOX forstærkere. Det var gennemført.  

 

Slående lighed

Fra starten var det tydeligt, at der var arbejdet på sangernes lyd, deres måde at imitere de fire Liverpool-stjerner var slående. Storskærmen på bagtæppet støttede historien og musikken undervejs med udklip fra aviser, lysbilleder og koncerter. Sidst i første sæt bad musikerne publikum rejse sig og danse og synge med, hvilket hele salen gjorde, til de sidste to sange i sættet “Ticket to Ride” og “I´m down”.

 

Stilen ændres

Efter pausen kom Hans Otto Bisgaard igen på scenen. Vi var nået til 1967 med “Penny Lane” og Strawberry Fields Forever”. Instrumenterne var skiftet ud, og stilen ændret. Tøjet var farverigt, og ansigterne pyntet med overskæg og briller. Flere bandmedlemmer var skæve og levede sig godt ind i rollerne. Afdelingen sluttedes af med “All You Need Is Love”, hvortil publikum svingede hænderne med peacetegn og holdte om hinanden.  

 

The Pepperland Sinfonia bakkede op

I første sæt var det i et par numre som “Yesterday”, hvor en strygerkvartet kom på scenen samt i “You’ve Got to Hide Your Love Away”, hvor tværfløjter og trompet supplerede. I andet sæt var de 12 musikere fra The Pepperland Sinfonia alle på scenen fra start til slut. De var velspillende og gav bandet og musikken flere nuancer og mere liv. 

 

 

Abbey Road

De sidste år vi kom igennem var 1969, hvor albummet Abbey Road udkom. The Bootleg Beatles kom gående ind som på det velkendte pladeomslag. George Harrison trådte i denne periode frem som sangskriver. Han skrev meget melodisk, og bl.a. den roste “Something” og “Here comes the sun” vakte begejstring i salen. Som ekstranummer spillede de “Hey Jude”. 

 

Publikum var med fra start til slut. Hen over stolerækkerne nikkede hovederne i takt til musikken, de vinkede til scenen i “Hello, Goodbye”, og der blev sunget med – både på opfordring og spontant. 

 

Vurdering

En af de mest indflydelsesrige musikgrupper igennem tiderne er lang fra gået i glemmebogen. The Bootleg Beatles og The Pepperland Sinfonia holder liv i minderne. Heldigvis! De kan deres Beatles til mindste detalje. Musikalsk er de dygtige, og måden de imiterede de fire Beatlesmedlemmer var slående.

 

Lyden og styrken skulle lige på plads, og det første nummer var en tand for diskant. Men efter de første to numre var det på plads, og derfra gik det kun fremad. Nogle af numrene havde en fantastisk lyd, der mindede så meget om originalen, at det var skræmmende. De enkle tertsoverstemmer harmonerede godt. Andre numre var mere svingende i kvalitet. 

 

Selv om der var god variation i koncerten, virkede de 2 timer og 45 minutter af og til lange. Det afholdt dog ikke publikum fra at give stående bifald. 

 

På trods af, det er et tributeband, vi har med at gøre, så er der ros og fire stjerner herfra for en aften med præcis og autentisk fremførsel af The Beatles sange. Det var en fantastisk tur ned ad memory lane støtte af en god historisk og humoristisk fortælling. De skal opleves!

 

The Bootleg Beatles i Musikhuset: Enestående rejse med de udødelige klassikere 

 

The Bootleg Beatles i Musikhuset: Enestående rejse med de udødelige klassikere 

 

 

 

 

 

Del artikel