ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Populær pub skænker sidste pint: “Jeg føler mig ikke velkommen i Aarhus mere”

The Cockney Pub lukker efter bevillingsbøvl. Ejer Michael Peter Wilson langer ud efter myndigheder

‘Fremtiden er ikke besluttet, før pubben lukker’, står der på engelsk meget sigende på det store facadeskilt. For der er ikke længere en fremtid for den populære The Cockney Pub i Maren Smeds Gyde. 28. januar lukker den. Årsagen er, at ejer Michael Peter Wilson har fået nok. ”Jeg føler mig ikke velkommen i Aarhus mere,” siger han tydeligt skuffet over, at han må lukke værtshuset, som han har ejet i 15 år.

Briten har siden 1991 været en del af værtshusmiljøet i Aarhus. Han har ejet flere beværtninger og arrangeret adskillige jazzkoncerter på byens torve og uden for sin pub. Og år efter år er han gradvist blevet mere og mere irriteret over myndighedernes bureaukrati og uvilje mod arrangementer, forklarer han.

 

Forleden fik han af Østjyllands Politi at vide, at han ikke ville få fornyet sin bevilling. ”De kan lige så godt sige ‘Fuck off, Mike’ og bede mig skride. Så det gør jeg. Jeg orker ikke mere,” siger han med et suk. Michael Peter Wilson mener ikke, at han har fået en forklaring, og han har ikke udbedt sig en. Han tror, at nogen hos politiet har set sig sur på ham, men han kan ikke forklare, hvorfor det skulle være tilfældet.

”Jeg har aldrig fået klager, og det eneste, der har været med myndighederne, var under Festugen i sommer, da de kom forbi og sagde, at jeg havde to borde for meget stående uden for pubben. Dem fjernede jeg straks.”

Michael Peter Wilsons udlægning kan man dog ikke genkende hos Østjyllands Politis bevillingskontor. Her oplyser man, at han ikke har søgt om fornyelse af sin bevilling, og at man allerede har modtaget en ansøgning fra en ny bevillingshaver på adressen.

”Jeg har ikke fået at vide, at den skulle fornyes. Der er bare blevet sagt til mig, at jeg ikke længere kan drive værtshus på denne matrikel,” lyder svaret fra pub-ejeren, der nu overvejer at involvere en advokat.

 

Musikken er død

Uanset hvad så lukker The Cockney Pub dog, og Michael Peter Wilson er godt i gang med at pakke sammen.

 

Hvorfor vil du ikke kæmpe for at få lov at drive pubben videre?

”Jeg har simpelthen fået nok. Jeg har lavet jazzarrangementer lige udenfor hver søndag i fem år nu, og hver eneste gang er der udfordringer med at få lov. Det er det samme hvert år, og så skal jeg søge tilladelse hver uge. Oven i det får jeg så at vide, at jeg ikke kan få en bevilling. Efter at have kæmpet med det her lort i fem år, så gider jeg bare ikke mere.”

 

Michael Peter Wilson har gennem årene også ejet Billabong Bar i Skolegade og Thorups Kælder på Store Torv. Og her har han efter eget udsagn måttet kæmpe med myndighederne om at få tilladelse til udeservering. “Det er så svært at få lov til at gøre noget i den her by. Mølleparken, Store Torv, Bispetorv og havneområdet. De områder er tomme hver weekend. Hvorfor mon? Der er så mange formaliteter,” siger han og opfordrer kulturrådmand Rabih Azah-Ahmad (RV) til at rydde op i bureaukratiet.

“Ellers dør kulturlivet. Folk er ved at give op. Kun hvis de ændrer systemet, kunne jeg finde på at lave noget i byen igen,” bedyrer briten, der savner “det gamle Aarhus”, som han forelskede sig i i 90’erne.

 

Musikken skal tilbage til Aarhus og i gaderne

“Det er minimalt, hvad jeg tjener, men jeg gør det her, fordi jeg synes, at det er sjovt. Og fordi Aarhus har brug for det. Musikken skal tilbage til Aarhus og i gaderne. Da jeg kom hertil i 1991, besluttede jeg mig for at bosætte mig, fordi byen sprudlede med musik. Der var en fantastisk atmosfære, og folk havde det sjovt. Siden er det gået ned ad bakke, og musikstederne og værtshusene lukker. Folk skal selvfølgelig støtte dem for, at de kan overleve, men det skal myndighederne altså også i stedet for at spænde ben.”

 

Læs vores anmeldelse af Cockney Pub her

 

Del artikel