Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Alt det bedste fra havet: Har du besøgt Aarhus’ nye fiskebistro?

Af Jonathan Sten Drivsholm
Bistroens tuntatar med lime, soya, avocadopuré, trøffelolie og caviar går rent ind hos de fleste. Foto: Jesper Rais
Bistroens tuntatar med lime, soya, avocadopuré, trøffelolie og caviar går rent ind hos de fleste. Foto: Jesper Rais

Har du været en tur forbi Markedshallen Nicolinehus, har du uden tvivl bemærket The Fish Bistro.

Under det fiskeformede neonskilt i madmekkaets hjerte finder du den indbydende grønne bar, hvor der altid står champagneflasker klar på disken.

Men som navnet og neonskiltet antyder, har spisestedet meget mere end gode vine at byde på.

Alt det bedste fra havet: Har du besøgt Aarhus' nye fiskebistro?
Et internationalt hold af erfarne kokke står bag baren i The Fish Bistro. Foto: Jesper Rais

The Fish Bistro er eksperter i alt, hvad der kommer fra havet, og hver dag arbejder de hårdt bag baren for at levere den bedste service og servere seafood af ypperste kvalitet.

Stedet er nemlig alt andet end endnu en street food-bod.

Menukortet bugner med mundvandsfremkaldende fiskeretter, der tilberedes med respekt for råvarerne og dernæst anrettes, så man kan komme helt i tvivl om, hvorvidt man har taget plads hos en toprestaurant ude i byen.

“Det kan godt være, vi er en bistro i et street food-marked, men vi tilbyder en oplevelse, du ellers kun kan få i en restaurant,” siger manager for The Fish Bistro, Andrei Stoica.

Som at sidde på en restaurant

Når du sætter dig til bords ved The Fish Bistro i Markedshallen Nicolinehus, bliver der straks serveret brød med smør og sat en flaske vand på bordet.

Det er med til at løfte hele oplevelsen

Andrei Stoica, manager for The Fish Bistro

Maden serveres på tallerkener, og du får selvfølgelig lov at spise den med rigtigt bestik – præcis som på en restaurant.

“Vi sætter en ære i at give vores gæster den bedste service. Vi har et internationalt hold af erfarne kokke, og det, de laver, minder om, hvad man ser i en restaurant. Det er med til at løfte hele oplevelsen,” fortæller Andrei Stoica.

The Fish Bistro udspringer af The Fish Project, der i forvejen råder over tre street food-boder i København og omegn.

Alt det bedste fra havet: Har du besøgt Aarhus' nye fiskebistro?
Moules frites er en populær ret blandt The Fish Bistro’s besøgende. Foto: Jesper Rais

Bistroen i Markedshallen Nicolinehus er imidlertid den allerførste af sin slags, og den adskiller sig bl.a. fra sine sjællandske søskende ved at have et større menukort, der byder på mere avancerede retter.

På menuen finder du alt fra østers samt tun- og laksetatar til grillet blæksprutte, fiskesuppe, havaborrefilet med ratatouille, tunsteak og moules frites.

Danmarks bedste Fish&Chips?

Hos The Fish Bistro er der også blevet plads til en vaskeægte klassiker på kortet – en klassiker, som har spillet en stor rolle i helt siden The Fish Project’s spæde begyndelse for ni år siden.

Alt det bedste fra havet: Har du besøgt Aarhus' nye fiskebistro?
Kuller i øldej med fritter og tatarsauce – også kendt som fish&chips. Foto: Jesper Rais

Det var nemlig deres Fish&Chips, der for alvor satte projektet på Danmarkskortet.

“Mange af vores kunder fortæller os, at det er en af de bedste fish&chips, de nogensinde har fået, og personligt synes jeg, at det er Danmarks bedste. Det er vores signaturret, som det hele startede med, og som vi er kendt for. Vi nåede kun hertil på grund af den ret, siger The Fish Bistros manager, Andrei Stoica, der samtidig påpeger, at retten løbende udvikles og forbedres.

Her på MigogAarhus har vi tidligere kaldt stedets fish&chips for ‘en noget nær perfekt bid fisk’, og den smager om muligt endnu bedre, anden gang vi sætter tænderne i den.

Den perfekt tilberedte kuller er omsluttet af en sprød øldej og fritter, der sammen med den hjemmelavede tatarsauce fuldender retten.

Alt det bedste fra havet: Har du besøgt Aarhus' nye fiskebistro?
The Fish Bistro’s menukort bugner med lækre seafood-retter. Foto: Jesper Rais

Sammen med tuntataren og moules frites hører fish&chips blandt The Fish Bistros mest populære retter, som mange gæster kommer for at smage.

Hvad: The Fish Bistro
Hvor: Markedshallen Nicolinehus
Hvornår: Åben hver dag 11.30-21.00

Men vi kan nu også anbefale at bestille stedets øvrige retter som fx tunsteaken, der kommer med puré på søde kartofler, blomkål og broccolini, og som – ligesom de tre favoritter – er et must-try.

Alt det bedste fra havet: Har du besøgt Aarhus' nye fiskebistro?
Tunsteak med puré på søde kartofler, blomkål og broccolini. Foto: Jesper Rais

The Fish Bistro sætter i det hele taget en ære i at tilbyde mange forskellige smagsoplevelser med udgangspunkt i alt det bedste, der er mulighed for at opdrive fra verdenshavene.

“Vi arbejder hver dag for at holde kvaliteten på et tårnhøjt niveau, så vi kan øge bevidstheden om vores navn og rygte som et spisested, hvor du altid kan opleve noget nyt og få et bredt udvalg af seafood. Vores mål er at fortsætte med at udvikle os, så The Fish Bistro kan blive en af byens bedste fiskerestauranter,” lyder det afsluttende fra Andrei Stoica.

Du kan besøge The Fish Bistro hver dag fra kl. 11.30 til 21.00.

Del artikel

Andre læser også