Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

THE NETHER: Hårrejsende krimi-thriller om digital etik spiller på Svalegangen

Af Pernille Søborg
Foto: Montgomery
Foto: Montgomery

Vi står på tærsklen til en digital revolution, hvor kunstig intelligens kommer til at ændre vores liv og måder at leve på radikalt. Men hvilken etik og moral følger med det? I en fremtid hvor internettet er afløst af en fuld-sensorisk virtuel platform, kaldet THE NETHER, undersøger en kvindelig efterforsker en række forbrydelser, der leder hende på sporet af et mørkt wonderland. 

 

The dark side of technology  

Mange drømmer om at blive ”cross overs”, droppe den grå, udhungrede verden til fordel for et fuldtidsliv i THE NETHER. Efterforskeren Morris har til opgave at monitorere den opslugende digitale platform, hvor brugere går i skole, arbejder, dater og…måske myrder hinanden. En krypteret serveradresse leder hende på sporet af forretningsmanden og programmøren Sims, der går under navnet Papa i THE NETHER. En fysikprofessor er også under mistanke, og noget tyder på at de to er forbundet til et mørkt virtuelt wonderland. 

THE NETHER: Hårrejsende krimi-thriller om digital etik spiller på Svalegangen
Foto: Montgomery

Instruktør Madeleine Rønn Juul forklarer: ”Lige præcis det her stykke bliver simpelthen spillet over hele verden – fordi det peger på den tid vi er i lige nu. Vi er i gang med en digital revolution, der kommer til at ændre vores måde at leve på fuldstændig! Hvilken etik og moral følger så med det?” Direktør og kunstnerisk chef Per Smedegaard supplerer: ”The Nether er interessant fordi den peger på teknologiens dilemmaer og skyggesider. Teknologien udvikler sig med hastige skridt, og den er blevet en game changer på godt og ondt. Snart kan vi alt, men må vi alt? Skal vi se på behovet for etiske retningslinjer, eller skal teknologien have frit løb?” 

THE NETHER: Hårrejsende krimi-thriller om digital etik spiller på Svalegangen
Foto: Montgomery

ET MØRKT WONDERLAND THE NETHER – DIN UNDERVERDEN er en hårrejsende krimi-thriller om forbudte drifter i et skjult digitalt univers. I en fremtid hvor skellet mellem simuleret og reel virkelighed er udvisket, kan magiske universer tilfredsstille enhver fantasi. Men findes der fantasier, som ikke kan tillades? Man er vel ikke et monster, hvis det ikke er virkeligt? Tag med skuespillerne Kaja Kamuk, Bolette Engstrøm Bjerre, Mikael Heltmuth, Morten Kjær og Holger Østergaard ind i fremtiden, til teknologiens skyggesider, i denne sitrende thriller, som har gået sin sejrsgang i både USA og England. 

THE NETHER: Hårrejsende krimi-thriller om digital etik spiller på Svalegangen
Foto: Montgomery

 

FAKTA

MEDVIRKENDE: BOLETTE ENGSTRØM BJERRE, KAJA KAMUK, MIKAEL HELTMUTH, MORTEN KJÆR OG HOLGER ØSTERGAARD

TEKST: JENNIFER HALEY

INSTRUKTION: MADELEINE RØNN JUUL

SCENOGRAFI: SIGGI ÓLI PÁLMASON

LYDDESIGN: ANTON BAST

LYSDESIGN: HENRIK SLOTH

REKVISITTER: NAJA BRIMER

FORESTILLINGSLEDELSE: SIGNE ALBECK LAUSEN

OVERSÆTTELSE: abcSPROG

TEATERFORLAG NORDISKA APS

PRODUCERET AF: TEATRET SVALEGANGEN 

 

—————————————-

 

DATO: 9. NOV. – 7. DEC. 2019

STED: TEATRET SVALEGANGEN, ROSENKRANTZGADE 21, AARHUS C SCENE STORE SAL

TID: TIRS-FRE. KL. 19.30, LØR. KL. 16

PRISER: 195 KR.

TLF.: 86 13 88 66

INFO: www.svalegangen.dk 

KØB BILLET HER:

 

 

 

Del artikel

Andre læser også