Ny restaurant: The South Indian åbner restaurant i Nørre Allé

The South Indian, Danmarks første sydindiske restaurant, åbner ny restaurant i Nørre Allé i Aarhus den 27. oktober.
De har en klar holdning til mad. Deres køkken er “chettinad” og er det fineste indenfor indisk madkunst. Men det blev skabt af flittige kogekoner og gifte fruer. Chettinad er en holdning til mad. Et indisk ord for ‘mesterkok’. Og et levende, historisk handelsområde i det sydlige Indien.
Chettinad køkkenet er aromatisk og krydret. Det er berømt for brugen af mange forskellige krydderier i tilberedningen af maden, særligt kød, fisk og kylling.
Chettinads holdning til mad har sin oprindelse i den lille by Nedungudi, cirka 600 km syd for multimillionbyen Chennai, Indiens fjerdestørste by, tidligere kendt som Madras.
Et kødkøkken
Køkkenet er speciel kendt for sine mange ikke-vegetariske retter. Det er et tydeligt kødkøkken fostret dybt inde i det overvejende vegetariske Sydindien. Retterne får en karakteristisk, kraftigtkrydret smag af nytillavede krydderiblandinger (masala). De vigtigste krydderier, som kendetegner køkkenet, er tørrede kapers bær (marathi mokku), stjerneannis (anasipoo) og en eksotisk lav med navnet kalpasi. Også krydderier som tamarind, hele røde chili og fennikel frø (saunf) bruges sammen med kanel, nelliker, laurbærblade, peberkorn, spidskommen og bukkehorn.
The South Indian Århus
Nørre Allé 51
8000 Aarhus C