Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tid til vinterdæk?: Markant vejrskifte på vej

Af Emil Kjær Jørgensen

Det er snart slut med de høje november-temperaturer.

Det skriver DMI.

Det er dog noget usikkert, om vi skal ned nær frysepunktet, eller om kan vi holde temperaturen på omkring 7 grader.

“Den seneste prognose peger på, at døgntemperaturen falder til mellem 1 og 7 graders varme fra torsdag,” skriver DMI.

Derfor kommer DMI også med en anbefaling til danskerne.

“Der er sikkert mange af os, der endnu ikke har fået vinterdæk på bilen grundet det meget milde efterårsvejr, men det vil nok være en idé at få bestilt tid, da kulden som sagt ikke er langt væk.”

Tidligere tropisk orkan laver rav i vejrprognoserne for Europa

Orkanen Nicole tog efter at have ramt Florida en rejse mod nordnordøst og mødte polarfronten, som er det område, hvor de klassiske lavtryk med fronter, som vi kender i Danmark, dannes.

X-Nicole har pumpet en del energi i form af varme og fugtighed op i polarfronten.

Denne store mængde energi spredes videre østover som ringe i vandet, og det er som regel vanskeligt for vejrprognoserne at håndtere.

Helt konkret betyder det, at vejrudviklingen over Danmark er noget usikker fra torsdag og frem. Derfor vil man de kommende dage opleve, at det forudsagte vejr – de sidste dage i DMI’s 7-døgnsudsigt – kan svinge noget.

Når store mængder varme og fugtighed pumpes op i polarfronten, kommer der ofte store ændringer i de store styrende strømninger i lufthavet. Jetstrømmen ændrer retning og hastighed.

Som noget nyt er kold luft begyndt at strømme fra Ishavet og Nordskandinavien ned over Finland, Baltikum og det vestlige Rusland.

Fra torsdag ligger Danmark tæt på grænsen mellem rigtigt kold luft i øst og mildere luft mod vest, og dette gør vejrudviklingen ret usikker.

Hvor meget regn kommer der, fra fronterne som kommer til at ligge over eller lige vest om Danmark? Det bliver også flere dage med blæsende fra øst og sydøst, onsdag til fredag frisk vind til kuling, ved kysterne måske en overgang op til hård kuling og især torsdag med ret kraftige vindstød til det meste af landet.  

Del artikel

Andre læser også