Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tidligere restauratør står bag: Nyt surdejsbageri er åbnet i Aarhus

Af Freja Dumont

I dag åbnede byens nyeste surdejsbageri, Berta, som kommer til at berige Frederiksbjergs borgere – og alle andre der skulle komme forbi lokalet på Frederiks Allé 105B – med surdejsbrød, rugbrød, snurre, snegle og croissanter.

Det er René Hansen, tidligere kok og restaurantindehaver af Retour, Bambi og Bambi Bakery, som sammen med bager og cidermager i århusianske Æblefald, Sebastian Welander, står bag det nye bageri.

”Vi kommer til at køre vores nyåbnede lille bageri ud fra samme principper, som vi havde hos Bambi Bakery: Stort fokus på bæredygtighed, økologi og solidt håndværk.

Hele vores sortiment vil også være bagt på mel- og kornprodukter fra Kornby Mølle, som også kan købes i poser her i butikken,” siger René Hansen.

Tidligere restauratør står bag: Nyt surdejsbageri er åbnet i AarhusTidligere restauratør står bag: Nyt surdejsbageri er åbnet i Aarhus

Tanken med bageriet er, at det meste af bagværket vil være pakket i poser, så man nemt kan tage det med sig og hurtigt klare betalingen over MobilePay.

“Vi vil gerne indbyde til, at man bare kan smutte omkring, når man er på farten. Skal man eksempelvis med bussen fra Frederiks Allé, kan man jo med fordel komme omkring og snuppe en kop økologisk filterkaffe og en smurt bolle med ost to go til kun  40 kr.

Det skal være nemt, lækkert og hurtigt,” siger René Hansen.

Lige nu består en del af sortimentet af sødt bagværk såsom borgmestersnegle og kardemommesnurre, men med tiden skal udvalget gå mere over i bagværk fra det salte køkken herunder eksempelvis tyrkisk pizza eller spandauer med oksehale.

Tidligere restauratør står bag: Nyt surdejsbageri er åbnet i AarhusTidligere restauratør står bag: Nyt surdejsbageri er åbnet i Aarhus

Takeaway-afdeling åbner snart

Det nye surdejsbageri Berta får i januar selskab af en helt ny takeaway-afdeling, som kommer til at hedde ‘Ved Siden A’.

Det er naboen og restauranten Hærværk, som står bag det nye tiltag, der kommer til at byde på god husmandskost med det bæredygtige fokus, som man kender det fra Restaurant Hærværk.

Ideen og håbet er, at lokalerne på Frederiks Alle 105B med tiden bliver et sted, hvor du kommer ind for at hente kvalitets-takeaway og bagværk fra den øverste hylde.

På sigt vil det også blive muligt at købe nogle af produkturne fra de producenter, som Restaurant Hærværk arbejder sammen med.

Berta holder åbent fra 07-14 alle hverdage.