ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kalder alle bil-nørder: Tilmelding til Classic Race 2021 åbnes snart

Af Freja Dumont
Foto: Classic Race Aarhus / Jesper Larsen
Foto: Classic Race Aarhus / Jesper Larsen

Har du benzin i blodet eller bare en forkærlighed for klassiske biler?

Så kender du garanteret også til Classic Race Aarhus, som siden 2010 årligt er løbet af stablen ved Mindeparken og på Tangkrogen i Aarhus.

Selvom Classic Race Aarhus altid har haft motorsporten som sit omdrejningspunkt, er det også et hyggeligt arrangement for hele familien.

Tilmeld din bil til årets race

Sidste år blev Classic Race Aarhus – ligesom mange andre arrangementer – desværre aflyst grundet Corona. Men i år er der endnu engang lagt op til ræs den 17.-19. september 2021.

Og nu varer det altså ikke længe, før de aktive kan begynde at tilmelde sig det 11. Classic Race arrangement.

“I løbet af januar åbner vi for tilmeldingen.

Der er typisk stor interesse for visse klasser, og vi giver også i år kørerne mulighed for at kunne tilmelde sig i god tid, så de ikke skal bekymre sig over det, når først den nye sæson for alvor går i gang,” fortæller Steffen Møller, sportschef ved Classic Race Aarhus.

Nostalgi på racerbanen

Godt syv årtiers historie inden for biler og motorsportens udvikling er på plakaten, når Classic Race igen lægger op til ræs i det sydlige Aarhus.

“De gamle racerbiler er vores sportslige DNA, og de skaber grundlaget for vores fortælling om motorsporten fra årtierne efter besættelsen og frem til nutidens motorsport,” siger Poul Dalsgaard, direktør for Classic Race Aarhus.

Derfor har arrangørerne ved årets udgave af løbet også valgt at sætte SixtyFivers på programmet, herunder klassikere som Alfa Romeo Giulia, Mini Cooper og Volvo 544

“Vi forventer, at Classic Race Aarhus får deltagelse af  langt flere biler fra 50’erne og 60’erne end tidligere. Dermed får vi også et mere varieret felt blandt de ældste biler,” siger Poul Dalsgaard.

Ræs i den historiske klasse

Du kan også se frem til løb med den historiske klasse, Youngtimer, som skal konkurrere i klassen for de yngste af de ældste biler ved Classic Race Aarhus.

Her køres der tæt ræs i standardvogne som eksempelvis BMW M3, Peugeot 306 GTI, Toyota Supra og andre genkendelige biler fra før 2003.

Udover god underholdning har løbet til formål at skabe midler til forbedring af børns trafiksikkerhed ved eksempelvis uddannelse på trafikskoler, uddeling af hjælpemidler og via økonomisk støtte til trafiksikkerhedsprojekter.

Kalder alle bil-nørder: Tilmelding til Classic Race 2021 åbnes snart
Foto: Classic Race Aarhus / Henrik Sørensen

Læs mere om Classic Race Aarhus her

Hvad: Classic Race Aarhus
Hvor: I Mindeparken og på Tangkrogen
Hvornår: Den 17.-19. september 2021

Del artikel