Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tilst: Aarhusianerne har indsamlet 48.000 plastiklåg til genanvendelse

Siden 2015 har danskerne indsamlet plastiklåg fra Arlas mælkekartoner, så de kan genanvendes til gavn for miljøet, og i år har indbyggerne i den aarhusianske bydel Tilst gjort en stor indsats.

 

Arla har talt plastiklågene op, og i 2018 blev der indsamlet 438.000 plastiklåg i hele Danmark, hvoraf 48.000 låg er indsamlet i Tilst. Dermed er Tilst den by i Danmark, der har bidraget med flest plastiklåg til indsamlingen.

 

På blot fire år er der indsamlet mere end 2,4 millioner plastiklåg fra Arlas mælkekartoner. Sådan lyder resultatet af Arla og Bilkas samarbejde, der for fjerde år i træk viser, at danskerne i den grad bekymrer sig om miljøet og gerne vil bidrage med en indsats. Plastiklågene er produceret af 100 procent biobaseret plast, der er lavet af CO2-neutrale biomaterialer som fx sukkerrør. Det betyder, at mælkelågene kan blive genanvendt igen og igen – eksempelvis til Arlas grønne mælkekasser.

 

I 2018 har den danske befolkning bidraget til Brug Låget-indsamlingen ved at indlevere hele 438.000 plastiklåg fra Arlas mælkekartoner til Bilkas hypermarkeder over hele landet, og særligt aarhusianerne har gjort en stor indsats i årets indsamling. Der er nemlig indleveret hele 48.000 plastiklåg til genanvendelse i Bilka i Tilst, og det gør Aarhus til den by i Danmark, som har bidraget med flest plastiklåg til indsamlingen.

 

Gennem indsamlingen støtter Bilka og Arla Danmarks Naturfredningsforening og deres arbejde for at sætte fokus på, at plastaffald er en ressource, som kan og skal genanvendes. De mange indleverede låg er ifølge Bilkas marketingchef Tore Nederland et tegn på vores alles lyst til at gøre noget godt for miljøet, hvis vi får en hjælpende hånd til hvordan.

 

Indsamlingen fortsætter i 2019

Hvis du også vil deltage i indsamlingen af plastiklåg, får du nu chancen. Indsatsen fortsætter nemlig i 2019, hvor den løber fra den 1. februar til den 31. marts. Plastiklåg fra Arlas mælkekartoner kan indleveres i Bilka.