Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flere tiltag skal hjælpe aarhusianerne med at holde afstand

Politiet er særlig opmærksomt på flere steder i Aarhus, hvor der er tendens til, at for mange samles på lidt plads. Aarhus Kommune iværksætter den kommende tid flere tiltag, der skal hjælpe aarhusianerne med at holde god afstand.

 

Politiet har udpeget flere såkaldte hotspots i kommunen, hvor belastningen er særlig stor. Fire af stederne er der allerede sat skilte op, der advarer om, at områderne kan blive afspærret, hvis for mange forsamles op ét sted. I Mølleparken er trædækket ned mod åen allerede spærret af, og Tangkrogen, den Permanente og Bellevue Strand står også højt på den kritiske liste.

 

Flere andre områder i byen er også under opsyn, og Aarhus Kommune har allerede implementeret flere tiltag, der skal sørge for, at aarhusianerne holder afstand, og det arbejde fortsætter den næste tid.

 

”Jeg er glad for det gode samarbejde mellem os og politiet. Det betyder, at vi kan skabe løsninger i en fart. Vi har f.eks. allerede sat skilte op, afspærret trædækket i Mølleparken og i den næste tid vil vi gøre brug af flere innovative løsninger. Vi håber på den måde at sprede aarhusianerne over flere og større områder” siger Bünyamin Simsek, rådmand, Teknik og Miljø, Aarhus Kommune.

 

I flere grønne områder vil græsset blive slået i et skaktern-mønster for at vise, hvor mindre grupper kan opholde sig med god afstand til andre. Derudover vil borde og bænkenogle steder blive afspærret, ligesom antallet af p-pladser indskrænkes på nogle af de populære og belastede områder. Alle tiltagene skal medvirke til at indrette byrum og natur til færre mennesker.

 

4 hotspots

Politiet holder de kritiske steder under opsyn og er klar til – i samarbejde med Aarhus Kommune – at lukke områder ned, hvis det skulle blive nødvendigt.

”Vi vil meget gerne undgå at dele bøder og opholdsforbud ud, og det er også vores generelle indtryk, at borgerne gerne vil følge retningslinjerne og passe på hinanden. Vi håber, at nogle af de her rigtig gode initiativer, som Aarhus og andre kommuner er kommet med, kan være med til at gøre folk endnu mere bevidste om, hvornår de bliver for mange og for tætte. Vi vil fortsætte vores daglige patruljering i områderne og følger udviklingen tæt,” siger fungerende politidirektør Marian Thomsen.

 

På et pressemøde på rådhuset i dag med deltagelse af borgmester, politi og rådmand blev der sendt en kraftig opfordring til aarhusianerne om, stadig ikke at forsamles i store grupper i det fri.

 

Borgmester Jacob Bundsgaard fortæller:

”Danmark er i gang med en langsom genåbning, men det skal ske som en gradvis, styret og kontrolleret proces – vi må følge de anvisninger, som kommer fra regeringen, Folketinget og myndighederne. Aarhus og Danmark har generelt håndteret smitterisikoen rigtig godt, men vi står stadig i en alvorlig situation, og vi skal fortsat blive ved med at passe på os selv – og stå sammen hver for sig. Vi har som samfund investeret kæmpesummer i at få det her til at lykkes. Det må vi ikke sætte over styr. De sårbare borgere er fortsat sårbare, og alle vi andre kan også fortsat blive smittede – og smitte andre, så hold fast i de gode råd og rutiner.”

 

Flere tiltag skal hjælpe aarhusianerne med at holde afstand