Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Anmeldelse: Tina Dickow sang julen i gang med et vigtigt budskab

Af Ane Johanne Damgaard

Mens sneen langsomt dalede ned og lagde sig som et tyndt hvidt lag på fortovsfliserne, bevægede vi os mod Musikhuset med en boblende følelse af julenostalgi i maverne.

Vi trådte ind i den fuldstændig udsolgte Store Sal, der så småt var ved at blive fyldt til randen med forventningsfulde aarhusianere.

Vi ved efterhånden godt, at der skal meget til for at genkalde noget, der bare minder om den samme julestemning, vi havde som børn… Men spørgsmålet var, om en julekoncert måske lige netop var måden at få sig bare en snert af det på?

Mere end 200 sangere

Da klokken slog 19 strømmede et hav af korsangere ind på scenen. Det blev ved og ved og ved … indtil de stod i en gigantisk klump på mere end 200 sangere.

Det var lige før, der var lige så mange i koret, som vi sad i salen. Eller sådan føltes det i hvert fald…

Kor72 hedder de. De var blevet samlet fra nær og fjern, og var rejst til Aarhus fra hele Danmark – præcis, som vi gør det til jul.

Foran dem tog det fantastiske Aarhus Jazz Orchestra plads med deres instrumenter. Og så indtog det smukkeste juletræ, i form af Tina Dickow klædt i en lang grangrøn kjole med håret i to lange fletninger, rummet med sin islandske mand Helgi Jonsson ved sin side.

Til at binde det hele sammen og skabe en rød tråd gennem aftenen havde forfatter Iben Krogsdal skrevet en julefortælling specielt til koncerten, som hun selv læste højt i brudstykker mellem numrene.

Den rene englesang

Både Tina Dickow og Helgi Jonsson er nogle ægte menneskemennesker. Vi kunne mærke dem helt ud over scenekanten, fordi de viste så meget personlighed imellem deres numre. Og så snart de forsvandt ind i musikken, foregik det til perfektion og med sådan en overlegenhed, at vi forestillede os, at det ikke engang var muligt for dem at lave fejl.

Koncerten var den perfekte blanding af Tina Dickows egne numre såsom Jeg Har Så Travlt, Lige Nu og Hjertestorm, instrumentalske numre leveret af jazzorkesteret med de dygtigste musikere iblandt, og velkendte julesange som Kimer I Klokker og Stjernen Lyser Over Bethlehem sunget af de uendeligt mange korstemmer.

Det er imponerende, at så mange forskellige stemmer kan smelte sammen og blive til én stor gennemført enhed.

Men også Helgi Jonsson ham selv, hoppede fra instrument til instrument. Og kom på et enkelt nummer både forbi guitar, trækbasun og klaver. Tænk at man kan være så musikalsk…

Der gik ikke mange øjeblikke, før vi blev fuldstændig tryllebundede af den geniale kobling af hundredvis af korstemmer, saxofoner, kontrabas og diverse andre jazz-instrumenter.

Anmeldelse: Tina Dickow sang julen i gang med et vigtigt budskab

Til at holde styr på det hele var en af Danmarks dygtigste dirigenter, Ole Faurschou blevet hentet ind. Og der må man bare sige: Kæmpe respekt for at kunne få så mange musikalske elementer til at gå op i en højere enhed.

Helgi Jonssons stemme lød som den rene englesang, der kunne få hårene til at rejse sig på selv den mest hårdføre aarhusianer.

Og Tina Dickow blæste hele rummet omkuld med sin storslåede stemme og tekster, der fik os til at sætte spørgsmålstegn ved hele den måde, vi lever vores liv på.

Tiden i fokus

Til koncerten satte Tina Dickow nemlig fokus på al den travlhed og mangel på tid, vi oplever i vores hverdag – noget, som vi også alle sammen kender til i den travle juletid.

Hun kom med et vigtigt budskab om, at vi skal værne om vores tid. Med ironi i stemmen sagde hun:

“Den her jul bliver ikke travl. Vi har styr på det. Vi har god tid.”

Anmeldelse: Tina Dickow sang julen i gang med et vigtigt budskab

Men i Musikhuset på denne magiske søndag aften stod tiden stille. I et øjeblik. For det var hvad koncerten føltes som. Et øjebliks juleidyl, som lod os glemme al den stress og jag, der ventede på den anden side af Store Sals vægge.

Den efterlod os med en følelse af, at “det godt nok ska’ være vigtigt, hvis det skal ta’ vores tid”.

Koncerten blev rundet af på bedst tænkelige vis med “Dejlig Er Jorden”.

Så bliver det ikke meget mere julet. Og nu kan december og resten af julerierne bare komme an.

Anmeldelse: Tina Dickow sang julen i gang med et vigtigt budskab

Del artikel

Andre læser også