ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tir Na Nóg: Danmarks absolut bedste østersåbnere mødes til kampen om at åbne østers

Af Line Ingwar Karlsen

Igen i år afholdes Danish Oyster Cup på Tir Na Nóg, den største bar i Aarhus. Det bliver den 13. oktober fra klokken 13.00 til 16.00. Konkurrencen går ud på at åbne østers på tid, og her er nogle af landets bedste i denne lidt specielle og smalle disciplin med.   

 

Tir Na Nóg er skabt til østers og Guinness

Igen i år lægger den irske pub Tir Na Nóg hus til. Det er efterhånden blevet en tradition. Det er ikke uden grund. Selvom der nok er en del, som tænker, at østers og champagne hænger uløseligt sammen, så er østers og den helt mørke, irske øl, Guinness, et fast makkerpar i Irland, men også mange andre steder. Især, da prisen på Champagne er høj, og det er den ikke på Guinness. Men uagtet det, så drikker selv inkarnerede champagnedrikkere ofte Guinness til deres øster.

 

30 østers på tid

Konkurrencen handler om at åbne 30 østers på tid. Oveni tiden kommer bonuspoint for pæn præsentation og strafpoint for uløsnede østers, skaller – og helt galt er det, hvis der er blod fra østersåbnerens hænder i nogle af de åbnede østers.  

 

De hurtigste åbner 30 østers på under tre minutter. Men der er ikke noget, der er givet på forhånd. De fire bedste sætter det hele i spil i finalen, hvor spændingen er på sit allerhøjeste. Det er meget festligt – også for de, der aldrig har prøvet at åbne en østers.

 

Hvor:

Tir Na Nóg i Frederiksgade 40, 8000 Aarhus C

 

Hvornår:

Lørdag den 13. oktober fra klokken 13.00 til 16.00.

 

Der er gratis entré

 

I år er der cirka 12 deltagere, der skal dyste, og finalen løber af stablen omkring klokken 15.00.

 

Tir Na Nóg: Danmarks absolut bedste østersåbnere mødes til kampen om at åbne østers

Del artikel