Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tir Na Nog: Nyt initiativ med koncerter med irske bands

Af Jan L. Pedersen

Sailor Bill fra Irland spiller Celtic rock på Tir Na Nog torsdag den 20. september 2018

 

Den irske pub Tir Na Nog i Århus udvider deres aktiviteter yderligere, idet de i samarbejde med Irlandsekspert Claus Hebor arrangerer koncerter med irske bands i deres store Merchant Room med plads til små 300 gæster. Første koncert løber af stablen torsdag den 20. september kl. 20.00, hvor irske Sailor Bill står på scenen med rockmusik.

 

”Selvom vi næsten hver aften har levende musik, så vil vi gerne skabe større koncertoplevelser for vores gæster. Vi har et samarbejde med Irlandsekspert Claus Hebor, der udover at afholde disse koncerter tillige holder foredrag om Irland samt arrangerer vores egne Tir Na Nog Whiskeyrejser til Irland. På den måde bliver vores pub ikke kun et hyggeligt mødested, men også et kulturelt omdrejningspunkt for irsk kultur, musik og oplevelser i Østjylland”, fortæller Andreas Madariaga Ruigrok, der er indehaver af Tir Na Nog i Frederiksgade.

Tir Na Nog: Nyt initiativ med koncerter med irske bands

De første foredrag er afholdt med et særdeles godt fremmøde af gæster, og Tir Na Nog håber at der er lige så stor interesse for deres whiskeyrejser til Irland i 2018 og 2019.   

 

Celtic rock fra Letterkenny i september

Første band på scenen er Sailor Bill, der spiller tor. 20. sep. kl. 20.00 i Merchant Room. Sailor Bill er et irsk rockband, der er indbegrebet af celtic rock, som er rock tilsat den kendte og elskede irske tone. De kommer fra Letterkenny i det nordvestligste Irland – et uberørt og vildt område ved grænsen til Derry i N.Irland, hvor den barske natur og den turbulente historie har præget musik og sang hos Sailor Bill. De spiller en blanding af traditionelle irske sange og moderne rock, der ofte beskriver livet i dette hårde, men meget livsbekræftende hjørne af Irland.

 

Bandet har den traditionelle rockbesætning med to guitarer, bas og trommer, som udvides med traditionelle instrumenter som violin, mandolin og banjo. Publikum kan se frem til en forrygende aften med irsk rock samt en række kendte sange tilsat en god portion rock som ”Dirty Old Town”, ”Galway Girl” samt ”Homes of Donegal” om deres hjemegn.

 

Sailor Bill har eksisteret siden 2010 og består af Joe Gibson: sang, guitar, violin, Kevin Monaghan på bas, Kieran Neeson: trommer og Thomas Scott på guitar, mandolin, banjo. Sailor Bill har udgivet flere CD´er samt spillet mange koncerter i Irland og rundt i Europa. De har bl.a. lavet en meget iørefaldende og humoristisk video-hyldest til den irske UFC champion Conor McGregor samt sangen The Helm.   

 

Alle indtægter til musikerne

”Vi arrangerer disse koncerter, således at alle billetindtægter ubeskåret går til musikerne. Det er ofte svært for ukendte bands at få økonomi til at få fuldt band med til Danmark, og det er ærgerligt, for folk går dermed glip at en stor musikalsk oplevelse. Så vi håber, at folk vil være med til at få mere fremragende irsk musik til Århus ved at købe billet – og dermed støtte koncerten, som kun koster 75 kroner.

Så skal vi nok sørge for, at der bliver ægte irsk atmosfære og mulighed for at høre et spændende og meget dygtigt irsk band,” lover Irlandsekspert Claus Hebor, der siden 2000 har arbejdet med rejser til Irland og irske kulturarrangementer.   

 

Billetter købes gennem Tir Na Nogs egen onlineshop:

 

 

Del artikel

Andre læser også