Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tir Na Nog: Aarhus’ nye pianobar blev en kæmpe succes på The Merchant Room 

Af Pernille Søborg

Fredag eftermiddag slog Tir Na Nog’s The Merchant Room dørene op for  Aarhus’ nye og eneste pianobar. Et bedre sted til dette er svært at forestille sig, og stemningen var helt i top. En ny Jacobs Pianobar er det ikke. Her er det New Orleans blues, der lyder. Iført hvid skjorte og seler satte pianist Emil Otto sig bag tangenterne præcis klokken 16 og slog den første tone an. Sådan bliver det fremover hver fredag.

 

Folk væltede ind

Musikken trak folk til. Flere var helt fremme for at se pianisten, nikkede lidt i takt til musikken og tog så plads i baren eller ved et af bordene. Efter første sang var der klapsalver. Det faldt i god jord hos pianisten, der nød at spille og synge for et publikum i forskellige aldre. Mange var kommet for at fejre weekendens start med et par gode øl, andre varmede op inden julefrokosten, og nogle kom tilfældigt forbi. 

Tir Na Nog: Aarhus’ nye pianobar blev en kæmpe succes på The Merchant Room 

 

Feel good 

Musikken var New Orleans blues, rhythm and blues, lidt jazzstandarder og nok et enkelt nummer som lugtede lidt af country. Der var god variation. Nogle gange var musikken instrumental og andre gange med sang. Emil Otto har en behagelig stemme med blød, rund klang, der ikke bryder ind i gæsternes samtaler. I takt med at eftermiddagen gled over i aften steg stemningen og snakken. Ganske naturligt.  

 

Budskabet er klart; vil sprede fed New Orleans stemning

25-årige Emil Otto har stor kærlighed til New Orleans musikken og er vokset op med bluesmusik, da hans far er musiker. Pianisten startede som 17-årig med at spille klaver og har siden maj levet af musikken. Det sidste år har han opholdt sig i New Orleans og Californien, hvor han har fået undervisning af Carl Sonny Leyland. Emil Ottos og Tir Na Nogs ambition med fredagsbaren er, at gæsterne skal hygge sig, nyde øl og snakke, mens han spreder den fede New Orleans stemning. 

Tir Na Nog: Aarhus’ nye pianobar blev en kæmpe succes på The Merchant Room 

 

Stemning som på den hedengangne Jacobs Pianobar 

Fredagsbaren på Tir Na Nog´s The Merchant Room er allerede en succes. Folk gik sidst på eftermiddagen forgæves efter en plads. Snakken flød som musikken, og selv om der ikke blev klappet mellem hvert nummer, så var der ingen tvivl om, gæsterne nød musikken og stemningen. Emil Otto understreger, han ikke er barpianist som på det gamle Jacobs Pianobar, hvor man ønskede sange og sang med. Det er behagelig baggrundsmusik med god kommunikation til publikum ved de forreste borde. 

Tir Na Nog: Aarhus’ nye pianobar blev en kæmpe succes på The Merchant Room 

Emil Otto sidder klar på The Merchant Room igen på fredag. Han spiller tre sæt á 45 minutter i tidsrummet 16-19, og det er ganske gratis. 

 

Tir Na Nog

Frederiksgade 38-40
8000 Aarhus
Website: 

 

 

Del artikel

Andre læser også