ANNONCE
Tivoli Friheden 2019: Ny tårnhøj forlystelse, med en højde på 65 meter, og dansk stjernestøv
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tivoli Friheden 2019: Ny tårnhøj forlystelse, med en højde på 65 meter, og dansk stjernestøv

Når Tivoli Friheden i disse dage byder indenfor til Jul i Friheden, markerer det også afslutningen på en forrygende sæson, der har slået flere publikumsrekorder. Allerede nu kan trofaste gæster glæde sig til den kommende sæson, der byder på store navne til Fed Fredag-koncerterne samt den nye forlystelse Hjertekig, der med 65 meters højde, giver en helt unik udsigt over Aarhus.

 

169.000 glade, solbrændte gæster skrålede med til Fed Fredag-koncerterne i 2018, og satte dermed ny publikumsrekord for sommerkoncerterne. I 2019 bliver der igen mulighed for fællessang foran Friluftsscenen, og Tivoli Friheden har fornøjelsen af at præsentere Morten Breum, Tina Dickow og Hugo Helmig som de første navne på plakaten.

 

Den aarhusianske DJ Morten Breum skruer helt op for festen, når han indtager scenen i Tivoli Friheden. Morten Breum er en af landets mest eftertragtede DJ’s, og har tidligere optrådt med internationale DJ-stjerner som Avicii og David Guetta. Når Tina Dickow spiller sine mange hits, er det med stor gensynsglæde – for som hun synger: ”Du kan tage pigen ud af Aarhus… Men du kan ikke tage Aarhus ud af den her pige”. Tina Dickow udgav sit seneste album Fastland i september 2018, og har hele 11 album i sit anmelderroste repertoire. Sidst men ikke mindst, smelter den karismatiske Hugo Helmig hjerter, når han træder på scenen med rækken af hits, som Danmark siden 2017 for alvor er blevet præsenteret for.

 

Unik udsigt over Aarhus fra Danmarks højeste frie-fald

Tivoli Friheden præsenterer i 2019 den nye forlystelse Hjertekig, der med en højde på 65 meter er Danmarks højeste frie-fald-forlystelse. Hjertekig er så markant, at den ændrer Aarhus skyline. Faktisk er den så høj, at man fra toppen ser ned på Skytower, som i dag er Tivoli Frihedens højeste forlystelse. Fra Hjertekig får man den unikke udsigt over både Aarhus by, havn og skov.

Tivoli Friheden 2019: Ny tårnhøj forlystelse, med en højde på 65 meter, og dansk stjernestøv

Hjertekig kan opleves i to forskellige programmer alt efter temperament, så flest mulige kan få oplevelsen af at sidde højt hævet over byen med benene frit svævende i luften. For vovehalsene er det muligt at falde fra fuld højde og opnå en acceleration på 5G. Vil man derimod nyde udsigten i ro og mag, kan gæster tage turen i et stille og roligt tempo, roterende rundt om tårnet hele vejen op og ned. Forlystelsen koster knap 20. millioner kr., og bliver designet og produceret i Schweiz af firmaet Ride Engineers Switzerland. Hjertekig forventes at være klar til de første gæster i maj måned 2019.

 

Se direktør, Henrik Ragborg Olesen, i klippet om den nye forlystelse Hjertekig:

 

Den kommende sæson byder også på den nye multifleksible oplevelses- og aktivitetsplads Det Grønne Torv. Her kan store og små lege og nyde tiden sammen, og måske hygge sig med en god kop kaffe, mens de lader sig underholde af arrangementerne på den nye eventscene, der også vil komme i spil ved større tema-arrangementer som Halloween og Jul i Friheden.

Del artikel