Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tjek vinen: Guide til gode terrassevine

Af Line Ingwar Karlsen

Hvem elsker ikke at sidde på en terrasse og nyde et glas vin. Her får du et bud på gode vine, som er skabt til at drikke en sommerdag. Begrebet er ikke fast defineret, men det er vine, som er lette, saftige, læskende, og som man har lyst til at slukke tørsten med. Om du vil spise mad til eller ej, er der ikke taget højde for. Vi har fundet nogle gode vinkøb, som er oplagte til at drikke udendørs. Det er ikke kun hvide vine, som vi har valgt.

 

Kun de bedste vine – og bedst til prisen

Vi giver propper eller skruelåg til vinene. Kun de vine, som får fra fire til seks propper, anbefaler vi. Det skal være vine, som kvalitetsmæssigt er gode. De skal smage godt. De vine, som ikke opnår fire propper, anmelder vi ikke. Hvem gider at drikke dårlig vin? Derfor!

 

Tre priskategorier

Alle vine skal kunne få en topkarakter. Også dem som koster 50 kroner. Det kan de muligvis få, da vi har tre priskategorier, som vi vurderer vinene indenfor. Mellem 0 og 100 kroner, mellem 100 og 200 kroner og sidst er dem over 200 kroner. Anbefalingerne er generelle – men husk lige, at spørge vinhandlerne, hvis du skal bruge vinene til mad.

 

 

Med de her terrasse-venlige vine får du value for money:

 

Valtea – Albarino – lavet på 100% Albarino

Spansk Brut Nature. Ukompliceret vin. Ekspressiv næse. Små, fine bobler. Frisk og tør vin. En stille men fin syre. En elegant vin man kan drikke uden at forholde sig til mad overhovedet. Høj kvalitet til prisen.

 

Miró Vin

165 kroner stykket – og 145 kroner ved 6 flasker.

Valtea - Albarino - Tjek Vinen

 

Crémant de Clément

Fra Vinhuset, Clement Klur. 100% sulfitfri og biodynamisk vin. Man skulle ikke tro, den kom fra Alsace. Helt automatisk tænker man på Champagne. Bitter på den gode måde. Let krydret frugt og en fin, balanceret eftersmag. Fyldighed er der lidt af. Jeg har ikke smagt noget tilsvarende fra Alsace. Fin til salater, noget let skaldyr, en vinaigrette med syrlighed. Seks propper herfra.

 

Bichel Vine

150 kroner for en flaske – og 125 kroner ved 6 flasker.

Crémant de Clément - Tjek Vinen

 

Domaine de l’Aumonier

Sauvignon Blanc fra Loire som er økologisk dyrket. En mini-Sancerre. Hyldeblomst, grønne noter, brændenælder. Hvide blomster i næsen. Fyldig og aromatisk. Alle kan sidde og drikke den her vin uden problemer. Den er ikke sød, men blød. Mangler dog lidt mere syre. Er du til lidt mere fedme i vinen, så nap den her.

 

Chas. E. Vinhandel

105 kroner for en flaske.

Domaine de l'Aumonier - Tjek Vinen

 

Klein Constantia – Sauvignon Blanc 2015

En hæderkronet sydafrikansk producent. De går bevidst efter at være gode til Sauvignon Blanc. Smager lidt af tomat, når du tager den fra stilken. Lidt solbærblade er der også. Gylden farve. En flot vin. Yderst drikkevenlig. Den mangler lidt kompleksitet. Perfekt til terrassen, men også til asparges, fisk med en syrlig beurre blanc.

 

Smageklubben

139 kroner for en flaske

Klein Constantia - Sauvignon Blanc 2015 - Tjek Vinen

 

Weingut Kerpen – Blauschiefer

Mosel er in. Riesling Trocken fra 2016. En gennemført mineralitet, og harmonisk vin i den friske ende. Citronskal i eftersmagen. Man får lyst til at drikke mere. Lidt skifer, men ellers ren i smagen. En slank vin og et sikkert valg til prisen.

 

Miró Vin

1 styk 138 kroner – og ved 6 stykker 108 kroner

Weingut Kerpen - Blauschiefer - Tjek Vinen

 

Slovensk Riesling

Fra Verus Vineyards. En spændende vin. Her er røg, BBQ, lidt øl og Whisky noter i næsen. Tør i næsen men mere tung i smagen. En fyldig vin, med svag sødme. Vinen kan fint drikkes til røget fjerkræ, til Foie Gras, men også til sushi. En sjov og lidt spændende vin.

 

Chas. E. Vinhandel

119 kroner per flaske

Verus Vineyards - Tjek Vinen

 

Schloss Gobelsburg

Østrigsk vin fra Schloss Gobelsburg i Kamptal. Ried Steinsetz 2015 på Grüner Veltliner. Balanceret frugt, og lidt lukket i næsen. Elegant vin med lidt fedme og bredde. Måske en smule lukket i næsen. Passer til meget mad. Den kan klare flødesauce, kalv, fjerkræ og svin. En rigtig terrasse-madvin.

 

Bichel Vine

1 flaske 160 kroner  og 130 kroner ved seks flasker

Schloss Gobelsburg - Tjek Vinen

 

Pieropan, Soave Classico 2015

Øst for Verona finder man Soave-området, et område kendt for sine hvide vine. Her får du røde æbler, mandarin og citrus i smagen. Pæn syre, medium koncentration. Stringent i udtrykket. Smagen af sommer – både i næse og i mund.

En vin som uden tvivl vil gøre det godt på terrassen.

 

Chas. E. Vinhandel

119 kroner per flaske

Pieropan, Soave Classico 2015 - Aarhus Update

 

Naturvin – Unlitro

Her får du en liter rødvin fra Toscana. Den er lavet overvejende på Grenache (90%) blandet med Carignan og Alicante Bouschet. Sjov flaske. I næsen er der nelliker, søde kirsebær, lidt læder og en sød pibetobak. Vinen er ikke blevet svovlet. Saftig og let, læskende og letdrikkelig vin. Unlitro er value for money

 

Bichel Vine

130 for en flaske og 110 kroner ved 6 flasker

Naturvin - Unlitro - Tjek Vinen

 

Domaine de la Combe Darroux

Cru Juliénas, Cuvee Prestige 2015 fra den dansk-franske vingård i det nordlige Beaujolais. 100% Gamay på gamle stokke. En koncentreret vin med en flot bouquet af solmodne bær. En behagelig eftersmag af kirsebær, solbær og blommer. En vin alle kan drikke. Den er skabt til fjerkræ.

 

Miró Vin

98 kroner per flaske

Domaine de la Combe Darroux - Tjek Vinen

 

Rosé Samorëns Côtes du Rhône

Fra Ferraton Père & Fils. Flot og ‘rigtig’ rosé farve, med indbydende næse af skovjordbær, ribs, stikkelsbær, lidt kirsebær og hvide blomster. Medium fyldig smag, læskende frisk og dejlig tør med yderst charmerende og lang eftersmag. Den er god uden mad til, men kan fint gå til grillen med både den grillede kylling eller svinekoteletten.

En rigtig ‘Value for money’ vin

 

Smageklubben

85 kroner ved køb af 6 flasker

terrassevine - Aarhus Update - Tjek Vinen