Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To aarhusianske steder nomineret: Kampen om Danmarks bedste bøfsandwich er i gang

Af Freja Dumont
Arkivfoto: Bøfsandwich på Havnens Perle
Arkivfoto: Bøfsandwich på Havnens Perle

De Brune Riddere har siden 2012 uddelt priser for Danmarks bedste bøfsandwich.

Og til ikke den store overraskelse så er det altså noget, som jyderne er gode til.

I 2021 placerede Restaurant Klokken sig i top 3 med deres legendariske bøfsandwich. Og det kan vi i den grad godt forstå, for deres bøfsandwich er virkelig noget at skrive hjem om.

Førstepladsen gik til Panorama Mad & Vin i Silkeborg, som for andet år i træk løb med sejren som indehaver af Danmarks Bedste Bøfsandwich og på andenpladsen kom Rasses Skovpølser i Skanderborg.

Nu skal ‘Danmarks Bedste Bøfsandwich 2022’ snart kåres – og i år er to aarhusianske steder endnu en gang nomineret.

Med masser af sovs

En af de nominerede restauranter i Aarhus er igen i år Klokken, som mange gange før har været til at finde på listen.

Om Klokkens bøfsandwichen skriver De Brune Riddere blandt andet:

“Når man skal ud at spise bøfsandwich, har Aarhus altid været et af de gode steder at tage hen med mange gode muligheder. Klokken har efterhånden været i gamet en håndfuld år, og vi glæder os altid til at se, hvor de ligger i den brune kategori. 

Et af deres kendetegn er de magisk sprøde kartoffelchips, som er formidable til at skovle sovs i skuffen med. Hvis der var en underkategori for de spændstigste jydenachos, lå de klart i toppen.

Men nu er det bøfsandwichen, det gælder! Den er af dobbeltdækkertypen, der holdes sammen af en pind og godt med løg på. De ristede løg er i rigelige mængder, knasende sprøde og hjemmelavede.

Det er altid en sikker vinder. De bløde løg luner også godt i det samlede landskab, så vi kvitterer med en nominering for Danmarks Svedigste Løg,” skriver De Brune Riddere på Facebook.

Svært at finde en flottere bøfsandwich

Hos Restaurant Kohalen disker de op med en tidligere vinder af konkurrencen. I år er bøfsandwichen fra Kohalen både nomineret for Danmarks frækkeste boller, syndigste syltevarer og mest flabede hakkedreng.

Restaurant Kohalen på Aarhus Havn er et af de steder, der hurtigst røg til tops i den brune bøfsandwichverden. Og hvis det også havde været en arkitektkonkurrence, ville de også ligge godt til. Det er svært at finde en flottere bøfsandwich, end hvad vinderne fra 2018 serverer.

Stolt, knejsende i sovs til knæene og med sin ranke overbolle, der troner flot over vandene. Holdt i den helt klassiske bøfsandwichfarvepalette i overvejende jordfarver med lidt friske pift fra syltevarerne hist og pist,” lyder noget af dommen fra De Brune Riddere.