ANNONCE
To mænd idømt 3½ års fængsel for indbrud på 30 skoler
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To mænd idømt 3½ års fængsel for indbrud på 30 skoler

Flere end 200 elever på 30 forskellige jyske og fynske skoler fik sidste år stjålet computere, telefoner m.m. til en værdi på næsten to millioner kroner. Nu er to mænd på 25 og 26 år fra Aarhus blevet idømt 3½ års fængsel for tyverierne, som Retten i Aarhus kategoriserede som særligt grove indbrud.

 

De to dømte fulgte samme mønster i alle indbruddene, som blev begået på forskellige høj- og efterskoler i hele den vestlige del af landet. Mens eleverne var til aftensmad i fællesområdet, sneg mændene sig ind på elevernes værelser via ulåste døre og stjal værdigenstande, de vidste, de hurtigt kunne afsætte. Det stod hurtigt klart for politiet, at der var tale om organiserede kriminelle, og politikredsene arbejdede derfor sammen i efterforskningen af de mange tyverier.

 

Den 12. juni klappede fælden så, da en elev opdagede en mand, der sneg sig rundt på en efterskole i Hammerum ved Herning. Kort efter kunne skolen konstatere, at der var stjålet flere computere og trådløse høretelefoner. Flere patruljer skyndte sig til området, og ved en campingplads nær motorvejen ved Silkeborg, blev to mænd anholdt i en bil der passede på beskrivelsen. I et skovstykke tæt på fandt betjentene de stjålne ting fra efterskolen i Hammerum.

Begge mænd blev anholdt og sigtet for tyveri.

 

Digitale spor

Efterforskerne brugte blandt andet digitale spor til at koble mændene til de i alt 30 indbrud. Blandt andet fandt politiet frem til, at mændene havde googlet efter høj- og efterskoler i bestemte områder, ligesom masteoplysninger i flere tilfælde dokumenterede, at mændene havde været ved skolerne omkring gerningstidspunktet. Ud over de mange indbrud blev de to mænd også dømt for en række færdselsforseelser, så sammenlagt blev de i alt dømt for 251 forhold, som altså gav en dom på i alt 3½ års fængsel til begge.

 

Organiserede og planlagte indbrud

Anklager ved Østjyllands Politi, Jhin Lee, er godt tilfreds med dommen. “Det var meget organiserede og nøje planlagte indbrud, hvor kosterne formentligt hurtigt blev solgt ud af landet. Derfor fulgte retten anklagemyndighedens påstand om, at der var tale om indbrud af særlig grov beskaffenhed, som skulle give en højere straf. Tyverierne er gået ud over en lang række personer, så jeg er godt tilfreds med, at dommen understreger forbrydelsens grovhed,” siger anklager Jhin Lee.

De to mænd blev begge fængslet efter dommen, som de begge ankede til frifindelse.

I en lignende sag sidder en anden 25-årig mand p.t. varetægtsfængslet hos Sydøstjyllands Politi, tiltalt for omkring 200 tyverier til en værdi af knap to millioner kroner fra efterskoler i det vestlige Danmark.

 

Del artikel