Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

To mænd idømt et års fængsel og udvisning efter burger-røver Ibi

Det koster en 26-årig syrisk mand et års fængsel og udvisning, at han tilbage i juni sidste år begik røveri mod sin tidligere arbejdsgiver Burger Shack i Aarhus.

 

Dommen mod ham faldt i Retten i Aarhus tirsdag, hvor en 25-årig syrisk mand også blev dømt for røveriet og fik samme dom som sin ven.D

 

Det var den 17. juni kl. 21.45, at de to mænd ifølge dommen kom ind i Burger Shack på Frederiksgade, mens en tredje endnu ukendt gerningsmand holdt vagt udenfor restauranten.

 

En 34-årig medarbejder, der gik og gjorde rent, blev tvunget ned på gulvet af mændene. Den 25-årige mand holdt medarbejderen hårdt fast, mens den 26-årige brød kasseapparatet op og tog omkring 16.000 kroner i kontanter.

 

Bagefter gik den 26-årige hen og slog den 34-årige med knytnæve i skridtet, inden begge gerningsmænd løb ud af restauranten med udbyttet og væk fra stedet sammen med tredje gerningsmand.

 

Optaget på video

Hele episoden blev optaget af et overvågningskamera på stedet, og den 26-årige mand blev genkendt som en tidligere medarbejder i restauranten. Den 25-årige blev genkendt som en af hans venner.

 

I første omgang lykkedes det ikke politiet at finde de to gerningsmænd, men i juli blev den 25-årige anholdt på en adresse i Horsens i forbindelse med en ransagning. Efter at have været efterlyst igennem længere tid meldte den 26-årige sig så på politigården i Aarhus en september aften.

 

I retten erkendte begge, at de havde været på stedet og taget penge fra kassen, men forklarede, at det var sket i selvtægt, da restauranten skyldte den 26-årige penge.

 

”Restaurantejeren afviste i retten, at han skulle skylde den 26-årige penge, og retten valgte da også at dømme begge for røveri. Der er tale om et groft røveri, hvor de overfalder en sagesløs medarbejder på stedet, hvilket var godt dokumenteret gennem videoovervågningen, og derfor valgte retten at følge min påstand om en straf på et års fængsel og udvisning”, siger anklagerfuldmægtig Morten Dahm-Hansen.

 

Også dømt for spyt og slag

Ud over røveriet i juni blev den 25-årige også dømt for i september at have spyttet på en medarbejder på Retspsykiatrisk afdeling.

 

Herudover blev han dømt for ulovlig våbenbesiddelse og flere overtrædelser af færdselsloven. Den 26-årige blev desuden dømt for et indbrud i en villa i Nordsjælland i september.

 

Den 26-årige ankede, og den 25-årige modtog dommen. Begge sidder fortsat varetægtsfængslet efter dom.