Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tobias Rahim på plakaten: NorthSide offentliggør 8 nye navne

Af Freja Dumont

Det er ikke længe siden, at Aarhus-festivalen NorthSide kunne løfte sløret for de første 10 navne på festivalplakaten – herunder Muse, The 1975, Nik & Jay, LP og flere.

Nu føjes yderligere otte navne til, som gæsterne til sommer kan se frem til at opleve, når festivalen løber af stablen fra den 1. til 3. juni i Eskelunden.

Amerikanske superstjerner og dansk hitmager

Blandt årets headlinere er de amerikanske stjerner Anderson .Paak og produceren Knxwledge. De udgav i 2015 hittet ”Suede” under navnet NxWorries og blev siden kendt for deres mix af silkeblød soul, smooth jazz og lækre hiphopproduktioner.

En velklingende opskrift, som den 8x GRAMMY- vindende sanger og rapper Anderson .Paak det seneste år også har hittet stort med i Bruno Mars- samarbejdet Silk Sonic.

Ligeledes kommer Tobias Rahim til NorthSide i kølvandet på sin massive succes med udgivelser som ”STOR MAND”, ”Mucki Bar” og ”Feberdrømmer Xx Dubai”, som alle er at finde på hans seneste album Når sjælen kaster op.

Grænsesøgende rap og fortryllende vokalharmonier

Fra den amerikanske hiphopundergrund præsenterer festivalen den grænsesøgende rapper JPEGMAFIA, som er kendt for sine eksperimenterende produktioner, hæsblæsende koncerter og tekster, der behandler politiske emner og samfundsproblematikker – herunder vigtige aspekter om sort kunst og kultur og vestlig appropriation.

First Aid Kit er kendt for deres fortryllende vokalharmonier og eminente blanding af folk, Americana og pop. Den svenske søsterduo har opnået mere end én milliard streams og står blandt andet bag sange som ”My Silver Lining”, ”Emmylou” og ”Fireworks” og er lige nu aktuelle med deres femte album Palomino.

Gilli kan for fjerde år i streg kalde sig den mest streamede artist på Spotify i Danmark. Rapperen, som i år har udgivet hele to nye album, spillede i oktober sin hidtil største koncert i Royal Arena til stor ros og hæder fra flere af landets musikanmeldere.

Det foreløbige lineup til NorthSide 2023 er:

Benjamin Hav & Familien Cavetown
Claptone
eee gee
First Aid Kit Gilli
Jehnny Beth
JPEGMAFIA
LF SYSTEM
LP
Muse
Nik & Jay
NxWorries feat. Anderson .Paak & Knxwledge PRISMA
Purple Disco Machine
The 1975
Tobias Rahim
White Lies

ELECTRA vender tilbage

Sidste år introducerede NorthSide en ny scene for elektronisk musik, og den vender tilbage i 2023. De danseglade gæster kan nu se frem til blandt andet at opleve den tyske stjerneproducer Purple Disco Machine, som er en toneangivende ny stemme inden for disco- og housegenren.

Også den mystiske, maskebærende producer Claptone og den skotske dance-duo LF SYSTEM vil indtage ELECTRA til sommer.

Salget af partoutbilletter til NorthSide 2023 er allerede i gang og du kan sikre dig billetter lige her.

Del artikel

Andre læser også