ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tordenskjoldsgade: Vinbar åbner på Trøjborg

Stina Callesen er rykket ind i Tordenskjoldsgade med ‘Mevino’, der både er en vinbutik og snart også vinbar

 

Nyåbnet I Tordenskjoldsgade 34 er en drøm gået i opfyldelse for Stina Callesen. I lokaler, der i en lang årrække husede tøjbutikken ‘Pigen og Basunen’ og senest frisørsalonen ‘Poisin’, har hun nu åbnet en vinbutikken ‘Mevino’. Senere på måneden bliver stedet også til en vinbar, når de sidste tilladelser er kommet i hus.

 

“Jeg håber, jeg er med til at give noget diversitet her på Trøjborg med en vinbar. Jeg glæder mig, men der er også meget arbejde, der skal nås. Men det når vi, så jeg er fortrøstningsfuld, og jeg kan mærke, at folk går og tripper ude på fortorvet, for at der kommer en vinbar her. Når folk kommer ind her i butikken, er det første, de spørger om, hvornår vinbaren åbner,” fortæller ejeren, som har boet på Trøjborg i ni år med sin mand og deres to sønner.

 

“Jeg bor to minutters gang herfra, så det er ret perfekt og fleksibelt for mig privatlivsmæssigt,” siger hun og fortsætter: “Jeg har jagtet lokaler på Trøjborg i et års tid. Så fik jeg øje på, at der pludselig var til leje-skilte her i vinduerne, fordi ‘Poisin’ fik mulighed for at flytte længere ned ad gaden i Coka Coiffures tidligere lokaler. Så det er gået vanvittigt hurtigt, og vi er blevet klar på lidt over en uge.”

Beliggenheden på Trøjborg har været vigtig. Ikke kun af praktiske årsager. Ifølge Stina Callesen er bydelen i det nordlige Aarhus stadig et ganske specielt område: “Trøjborg er for mig stadig byen i byen. Simpelthen fordi man kan leve hele sit liv her, netop fordi man har gode specialforretninger. Folk er enormt gode til at bakke op om Trøjborg, hvilket jo er en ret vigtig forudsætning, når man vælger at åbne en butik her. Jeg synes, der er en god service i butikkerne, fordi man er bevidst om, at man er i et lille, lokalt miljø,” fastslår hun.

 

Opkaldt efter sønner

‘Mevino’ er latinsk og betyder ‘min vin’. Stina Callesen havde svært ved at finde et ledigt firmanavn, hvor ordet vin indgik. Men med ‘Mevino’ fandt hun det rette navn, som også indeholder hendes sønners navne, nemlig Mads Emil og Villiam.

 

Konceptet er klart: Der skal sælges kvalitetsvine fra ‘rigtige’ italienske og franske vinbønder, som hun omhyggeligt udvælger til sine kunder. Og med ‘rigtige’ menes der vinmagere, der ikke masseproducerer og helst økologisk.

“Jeg vil skabe en masse liv og vinsmagninger her. Der vil komme til at være en række små events af den ene eller anden karakter. Gerne i samspil med mine kolleger her i området. Man kan matche vin med utrolig mange ting, hvis man er kreativ,” siger hun med et stort smil.

Tordenskjoldsgade: Vinbar åbner på Trøjborg
Der er mulighed for at købe europæiske, økologiske vine hos ‘Mevino’ i Tordenskjoldsgade 34.

Hun matcher selv vinen med tapas, som kunderne også får mulighed for at købe. “Det giver en helhedsoplevelse, når man spiser og drikker de rigtige ting. Jeg håber, jeg kan skabe en masse hygge, hvor man kan gå på opdagelse i vinens verden. Og så er det min fornemste opgave at fortælle om, hvad vin kan, og hvad man får ud af at drikke den ene frem for den anden,” siger Stina Callesen.

 

Åbningstider bliver hverdage fra klokken 11 til 18, og når vinbaren bliver en realitet fredage og lørdage fra 17-24.

 

“Vi skal lige lande i det og se, hvordan efterspørgslen bliver, så kan det godt være, vi rykker åbningetiderne,” siger hun.

 

Del artikel