Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye træer og granit: Torv i midtbyen får en tiltrængt makeover

Af Jonathan Sten Drivsholm
Arkivfoto af Frederiksbjerg Torv
Arkivfoto af Frederiksbjerg Torv

Der sker ting og sager på Frederiksbjerg for tiden.

Ombygningen af Frederiks Allé er i fuld gang, et nyt grønt åndehul skyder snart frem på Lundings Torv, og nu står også Frederiksbjerg Torv overfor en tiltrængt makeover.

Og det er faktisk bl.a. genbrugsgranit fra Lundings Torv, som gør renoveringen af Frederiksbjerg Torv mulig, skriver Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

“I en tid med stigende priser og mangel på materialer synes jeg, det er fantastisk, at vi kan genbruge stenene fra Lundings Torv,” lyder det fra rådmand for Teknik og Miljø, Steen Stavnsbo.

Også i Frederiksbjerg og Langenæs Fællesråd vækker nyheden om torvets forestående makeover glæde.

“Vi håber, at det nyrenoverede torv kan give alle, der bevæger sig gennem kvarteret på cykel eller gåben, mere lyst til at tage en pause på torvet, fordi det bliver mere tiltrækkende og skønnere at opleve,” siger formand Jeppe Spure.

Nye træer skyder frem

På Frederiksbjerg Torv bliver der snart lagt granitbelægning i forskellige former.

Samtidig males de gamle bænke røde for at give lidt mere farve, og små siddepladser i granit bliver flyttet fra Lundings Torv.

Nye træer og granit: Torv i midtbyen får en tiltrængt makeover
Det nye Frederiksbjerg Torv. Visualisering: Aarhus Kommune

Der er tilmed fundet en afløser for den ca. 100 år gamle pil, der frem til marts 2021 var at finde på Frederiksbjerg Torv.

Pilen, der bukkede under for forårsblæsten, og som nu er at finde liggende i Frederiksbjerg Bypark, bliver erstattet af et nyt piletræ, der skal være det grønne blikfang midt på torvet.

Langs parkeringspladsen bliver der lavet et plantebælte med andre nye træer, som vil blive oplyst i aftentimerne for at skabe mere tryghed på torvet.

Arbejdet med at forny Frederiksbjerg Torv går allerede i gang i løbet af maj.

Del artikel

Andre læser også