Træladen på Brandbygegaard er sgu sin egen!

Vi var en smuttur forbi Brandbygegaard i dag. Hold op, hvor var det hyggeligt. Ænder, gæs, høns og ikke mindst uldgrise var en del af beboerne på gården. Bare det, de var der, gjorde, vi var tæt på rødderne. Den stemning jeg så i laden, derude i vinmarkerne, blandt uldgrisene var i en kategori for sig selv. Markedet på Brandbygegaard foregår i en lade. Det siger sig selv, at der nok ikke er for meget varme. Og nej. Der var halvkoldt. Men det er en del af charmen. Det duftede af jul i laden. En stor gryde med gløgg og nybagte æbleskiver sørgede for julestemningen.
Der var mange boder, som stort set alle skilte sig ud. Mainstream er ikke et ord, vi har med at gøre her. Unik passer bedre. Nogle af producenterne er kommet fra den anden ende af landet. Kun for at præsentere det som de brændte for – og som ikke kunne købes andre steder. Gedeosten fra Sondrup bakker var i sin egen klasse. Helt outstanding og med så meget smag, at jeg skulle nive mig i armen for at tro, det var sandt.
Street Food er no go her
Det var madboder. Men det var ligesom ikke dem, det handlede om. Det var mest små, økologiske, producenter som hver især havde fundet deres helt specielle dna. Udover gode råvarer var der også flere bud på en julegave. Blandt andet faldt jeg over nogle helt unikke skærebrætter lavet at økologiske oliventræer. Ikke to var ens. Hold nu kaje, hvor var det en cool!
En tur på landet
Det er ren Morten Korch idyl. Alt foregår i et roligt og afslappet tempo. Her er plads – og ikke mindst luft. Der er tid til at få en snak om mad og økologi. Og det ved de noget om herude på landet! Du kan stadig nå markedet. Søndag er der også åben. Det er de samme boder og producenter, som er der. Hvis du mangler en julegave, eller en god oplevelse. Ja, så er det værd at slå vejen forbi Brandbygegaard. Husk det varme tøj, for i laden på landet er det naturen, der bestemmer temperaturen.
Se mere her