ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Træningsfællesskab indtager byen: Gratis pop-up-events under Aarhus Festuge

Af Line Ingwar Karlsen
Foto: Sport X.
Foto: Sport X.

Temaet for Aarhus Festuge 2021 er ”In It Together”, og dét passer perfekt til den holdånd, der gennemsyrer træningsfællesskabet Sport X Aarhus.

Til daglig holder det uhøjtidelige outdoor gym til på Godsbanen, men under Festugen og i september rykker træningerne ud i byrummet, så flere aarhusianere kan være med.

Sport X er nemlig en af de aktører, der kickstarter de ti dages festligheder, der venter aarhusianerne under årets festuge. Det skriver Sport X i en pressemeddelelse.

I samarbejde med kultursammenslutningen Institut for (X) og Aarhus Festuge åbner Sport X løjerne med en gratis fællestræning på Vesterbro Torv.

Øvelserne er en god blanding af funktionel træning, fitness og crossfit. Alle er velkomne uanset evner og formkurve, og bagefter kan man afkøle sin svedige krop med en øl i fredagsbaren.

Festuge i fællesskabets tegn

Bag Sport X står iværksætterne Jakob Fuglsang og Lars Thorn. Missionen har hele tiden været klar: Aarhusianerne skal rystes sammen med sjove og udfordrende fællestræninger på tværs af evner og alder.

”Efter en lang coronanedlukning med mindre samvær og fysisk aktivitet er der endnu mere brug for at komme ud og blive en del af det fantastiske foreningsliv, som Aarhus har at tilbyde,” forklarer Lars Thorn, der er uddannet personlig træner og står bag fitnessbrandet BfR Professional.

Også i anden halvdel af Aarhus Festuge er Sport X på pletten. Den 2. og 3. september inviterer foreningen til gratis morgentræning på Havnepladsen som led i Festugens initiativ Sport Open Aarhus.

Målet er at møde aarhusianerne midt i hverdagen og inspirere til mere motion og samvær. I Sport X tror man på, at det ryster sammen at svede sammen.

Sydhavnen i september

Behovet for både bevægelse og hygge er der naturligvis også, når årets festuge slutter. Derfor er Sport X gået sammen med Aarhus Kommune om at tilbyde yderligere tre pop-op-træninger i byrummet.

Denne gang med fokus på et af byens spændende vækstkvarterer, nemlig Sydhavnen.

Den 9., 16. og 23. september kan beboere og ansatte i områdets virksomheder deltage i gratis fællestræninger under Kulbroen.

Du kan læse mere og tilmelde dig de gratis fællestræninger her via begivenhederne på Sport X Aarhus’ Facebookside.

Du finder til dagligt Sport X her: Den Grønne Kile nær Ringgadebroen (Godsbanen, Aarhus C).

Del artikel