Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Trafikalt kaos: Lastbil-blokader skaber kæmpe kødannelser i Aarhus

Af Freja Dumont

Opdatering: Politiet meddeler kl. 13.42 på Twitter, at trafikken igen glider langsomt nede ved havnen, og at der ikke længere er stillestående kø på stedet. Enkelte sigtelser er uddelt.

Den store blokade fra utilfredse lastbilchauffører, som lige nu finder sted i hele landet, påvirker nu også trafikken midt i Aarhus.

Efter fire timers kørsel i morgentrafikken og en kort kørepause er hele protestgruppen draget mod syd for at fortsætte aktionen i og omkring Aarhus.

Østjyllands Politi skriver i et Tweet, at de lige nu er til stede ved Aarhus Havn, hvor de forsøger at afhjælpe den kødannelse, som er dannet på Marselis Boulevard og Østhavnsvej/Sydhavnsgade.

Politiet dirigerer også trafikken på Strandvejen og ved Tangkrogen.

De skriver yderligere, at blokaden bl.a. skaber gener for de bilister, der kommer ind med færgen, og at det medfører en del kø.

Politiet er på stedet og i dialog med chaufførerne.

Trafikalt kaos: Lastbil-blokader skaber kæmpe kødannelser i Aarhus
Trafikalt kaos: Lastbil-blokader skaber kæmpe kødannelser i Aarhus

Flere vil komme til

Det ventes at der kommer flere lastbiler til i løbet af mandagen, og der er ingen tidshorisont meldt ud omkring demonstrationen.

Chaufførerne vil udtrykke deres utilfredshed med regeringens planer om at gennemføre en vejafgift for lastbiler, der kører på benzin eller diesel i 2025.

Det var ellers planen, at flere hundrede vognmænd ville blokere vejene i dag, men torsdag trak arrangørerne sig og aflyste demonstrationen, da de på et møde med politiet fandt ud af, at aktionen ikke kunne gennemføres lovligt.

Del artikel

Andre læser også