Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tragisk: Hugo Helmig er død

Af Freja Dumont

Den unge aarhusianske sanger Hugo Helmig er gået bort i en alder af 24 år.

Det oplyser hans far, Thomas Helmig, på Instagram.

Debuterede i Aarhus

Hugo Helmig, der som bekendt er søn af kendisparret Thomas Helmig og Renée Toft Simonsen, er født og opvokset i Aarhus, hvorfra hans musikkarriere også havde sin spæde start.

I 2017 spillede han sin første større koncert på et udsolgt HeadQuarters, og senere på året udkom singlen ’Please Don’t Lie’, som blev årets mest spillede sang på flere af landets radiokanaler.

Samtidig blev han nomineret til Årets Talent til awardshowet P3 Guld, hvor han også optrådte live i bedste sendetid og hans musik blev pludselig også spillet i udlandet.

Misbrug blev ødelæggende

Men på trods af, at det udadtil så ud som om, at den unge musiker levede en stjernetilværelse i sus og dus, var det hele ikke så legende let.

Under overfladen var den unge popstjerne plaget af indre dæmoner med angst og dårligt selvværd som endte ud i et kokainmisbrug.

I 2019 tog karrieren også en uventet og drastisk drejning, da han en dag vågnede op i en fængselscelle efter at være blevet anholdt i en rus af kokain.

Herefter blev hans Danmarksturné – inklusiv den eftertragtedeRoskilde-optræden – aflyst, og Hugo Helmig røg på afvænning i Skotland.

Efter en lang, sej kamp fik Hugo Helmig gjort op med misbruget, men angsten forsvandt aldrig helt. Og i oktober 2021 tvang den ham til at stoppe karrieren helt.

Hans musikselskab, The Bank, oplyste på daværende tidspunkt til Ritzau:

“Alt lukkes ned på ubestemt tid, og det er på nuværende tidspunkt ikke sikkert, at Hugo vender tilbage til musikken.”

Tunge ord fra et tungt hjerte

Den 7. november i år delte den unge sanger et hjerteskærende opslag på sin Instagram, hvor han skrev, at han i weekenden forinden havde været tæt på at tage sit eget liv.

Opslaget blev indledt med ordene: “Her i går var jeg tæt på at tage mit liv.”

Han skrev endvidere, at han har prøvet at fremstå glad på de sociale medier for længe nu – men at sandheden er, at han er bange, følsom og hungrer efter anerkendelse.

HAR DU DET SVÆRT?

Hvis du er i krise eller har tanker om selvmord, så sig det til nogen.
Ring til Livslinien på 70 201 201.
Livslinien har åbent året rundt fra 11-05.

Han beskriver også i opslaget, at han er taknemlig for, at han skrev til sin mor, og dem i ambulancen reddede ham. Han afslutter det hjerteslærende opslag med ordene:

“Lige nu, hvis jeg skal være ærlig, ved jeg ikke, om jeg har mest lyst til at leve eller dø. Men jeg er i live, og det er jeg faktisk glad for.”

 
 
 
 
 
Vis dette opslag på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et opslag delt af H U G O (@hugohelmig)

Del artikel

Andre læser også