ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tre bilister kørte over 200 km/t ved Aarhus på kort tid: “Det er simpelthen rystende”

Politiet målte henover weekeden fire bilister til at køre over 200 km/t på motorvejen

 

En 22-årig mand har fået inddraget førerretten, efter han fredag aften blev taget med hastighed på 212 km/t på den del af motorvejen fra Aarhus til Randers, hvor man må køre 110 km/t.

 

Det oplyser Østjyllands Politi om de færdselskontroller, som politiet foretog henover weekenden i det østjyske. I alt fire bilister blev målt til at køre hurtigere end 200 km/t, hvilket politiet gerne vil betegne som vanvidskørsel.

 

En 26-årig mand, der blev målt til at køre 201 km/t, skulle egentlig også have inddraget førerretten på stedet, men det viste sig, at han allerede var frakendt retten til at køre bil, så han kan nu i stedet formentlig se frem til en fængselsstraf.

 

Faktisk blev tre af de fire bilister, der kørte over 200 km/t tager på bare en halvanden time fredag aften fra klokken 19.00 til 20.30, og det chokerer Amrik Chad, der er politikommissær i Østjyllands Politis færdselsafdeling. ”Det er simpelthen rystende, at vi på bare halvanden time kan standse tre vanvidsbilister, der kører på den anden side af 200 km/t. Det kan jeg ikke mindes, at vi nogensinde har gjort før. Det er jo fuldstændigt vanvittigt at køre så hurtigt og udsætte både sig selv og ikke mindst andre for fare,” fortæller Amrik Chad.

 

I alt blev fire bilister ved weekendens færdselskontroller målt til at køre hurtigere end 200 km/t, hvilket går under betegnelsen vanvidskørsel.

 

107 overtrædelser af færdselsloven

Østjyllands Politis færdselsafdeling fik både fredag og lørdag assistance fra flere jysk/fynske politikredse til en større kontrol af de østjyske veje i eftermiddags- og aftentimerne. Kontrollerne var primært koncentreret om det østjyske motorvejsnet, men politiets videobiler kom også forbi i Odder-området og på den sydlige del af Djursland.

 

Indsatsten førte samlet set til 107 sigtelser for overtrædelse af færdselsloven – fordelt på 89 personer. ”Det er meget bekymrende, at vi i forbindelse med weekends færdselsindsatser nåede op på den anden side af 100 sigtelser. Mange af sagerne relaterer sig til uopmærksomhed, hvor bilisterne har fokus et helt andet sted, så de både kører over for rødt lys, laver hasarderede overhalinger og kører alt for stærkt. Den form for kørsel udgør en alvorlig fare i trafikken og kan i yderste konsekvens koste menneskeliv,” siger Amrik Chadha i pressemeddelelsen.

 

Fakta

Blandt nogle af sagerne kan nævnes:

  • 4 står til en ubetinget frakendelse af kørekortet for at køre hurtigere end 200 km/t
  • 14 kan se frem til en kontrollerende køreprøve for enten at køre for stærkt eller for at køre for tæt på den forankørende
  • 42 fik et klip i kørekortet for enten at køre for stærkt, foretage ulovlige overhalinger eller køre frem for rødt lys
  • 14 fik et klip i kørekortet for at benytte håndholdt mobiltelefon
  • Derudover blev en 17-årig mandlig bilist sigtet for at havde byttet den obligatoriske voksne ledsager ud med et par unge kammerater. Han overhalede en af politiets videobiler på Djurslandsmotorvejen med 155 km/t og fik, udover en bøde og et klip, lov at parkere bilen, indtil en person med kørekort kunne komme og afhente den.

Kilde: Østjyllands Politi

Del artikel