Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

20 mand fra Milano: Tre operaforestillinger på Fuglsøcentret

Af Jan L. Pedersen

Igen i år er der operagalla på Mols. Det er nærmest blevet en tradition. Som vanligt flyver Fuglsøcentret 20 mand ind fra Milano, som bor der i 14 dage. Efter flere år med fulde huse, må vi konstatere, at det er en succes.

 

Italiensk kultur når det er bedst

Der er tre forestillinger i år, som repræsenterer Bel Canto stilen. Det er sangprofessoren Riccardo Ristori fra Genova, som hvert år samler et hold af både erfarne, veletablerede sangere samt unge talentfulde operasangere. I år er det 20. gang kompagniet kommer til Danmark og optræder. Så man kan roligt sige, at det er blevet en tradition.

20 mand fra Milano: Tre operaforestillinger på Fuglsøcentret

Et spændende stykke italiensk kultur på hotellet

Fuglsøcentret ligger på naturskønne Mols. Her er mange værelser, til en fornuftig, grænsende til lav pris. Det gør, at gæsterne kommer fra hele landet, og udlandet. Operaen er blevet et tilløbsstykke, som flere af gæsterne planlægger efter. Det foregår over tre dage.

 

Opera ”Hoffmanns Eventyr”

Tirsdag den 31. juli klokken 17.30 er der åben til middagen. Dørene til koncerten åbner 19.30. Billetprisen starter ved 295 kroner. Se mere, om overnatning og middag før koncerten her: https://fuglsoecentret.dk/billetter/event/opera-hoffmanns-eventyr/

 

Torsdag den 2. august klokken 17.30 er der åben til middagen. Dørene til koncerten åbner 19.30. Billetprisen starter ved 295 kroner. Se mere, om overnatning og middag før koncerten her: https://fuglsoecentret.dk/billetter/event/opera-hoffmanns-eventyr-2/

 

Offenbachs opera ”Hoffmanns Eventyr” er fortællingen om digteren Hoffmann, der drukner sin ulykkelige forelskelse i sangerinden Stella i massevis af sprut på et værtshus, mens han gennem tre akter fortæller sine drukfæller om alle sine mislykkede kærlighedseventyr.

 

Prolog

I Luthers Kælder, et værtshus i Nürnberg, diskuterer Lindorf og vennerne romancen mellem digteren Hoffmann og operasangerinden Stella. Digteren kommer ind og studenterne beder ham fortælle sin kærlighedshistorie. Og Hoffmann begynder – ”Min første kærlighed var Olympia”…..

 

1. akt

Olympia er instrumentmageren Spalanzanis datter, som danser så betagende for Hoffmann, at han forelsker sig i hende, da de mødes første gang. Spalanzani skynder sig at få Olympia med sig væk i en fart. Hun viser sig imidlertid bare at være en mekanisk dukke – til Hoffmans store sorg. Copelius, som er Spalanzanis medopfinder, føler sig bedraget af Olympia og slår hende i stykker.

 

2. akt

Akten udspiller sig ved Rio Grande i Venedig. Hoffmann har bestemt sig for ikke at blive forelsket igen. Troldmanden Dapertutto har imidlertid andre planer. Han giver Giulietta, en glædespige, et magisk diamantspejl, som hun skal fange Hoffmann med. Hun stjæler hans skygge og forlader ham for, at han skal kæmpe med Schlemil, hendes tidligere elsker. Hoffmann vinder duellen, men da han forsøger at finde Giulietta, er hun allerede borte.

 

3. akt

Handlingen foregår i Crespels hus i München. Nu er Hoffmann blevet forelsket i Crespels datter, en ung lungesyg sangerinde. Han opdager, at den mystiske doktor, Mirakel, har givet hende det råd at synge for at blive rask. I stedet tager det livet af hende. Hoffmann sender bud efter en læge, men i stedet er det doktor Mirakel, som kommer.

 

Epilog

Hoffmann afslutter sin fortælling i Luthers Kælder og falder derefter bevidstløs om. Stella finder ham sådan, da hun kommer ind. ”Han er fuld”, siger Lindorf, og sammen forlader de værtshuset.

 

Operagalla

Lørdag den 4. august inviterer Fuglsøcentret til operagalla. Det bliver en festlig aften, som i år er en særlig hyldest til Verdi og Puccini, hvor sangerne vil optræde med nogle af de smukkeste, sjoveste og mest rørende arier fra de to store komponister.

 

Middagen starter fra klokken 17.30. Dørene til koncerten åbner 19.30. Koncerten starter kl. 20.00.

 

Køb billetter her:

 

 

Fuglsøcentret

Dragsmurvej 6

8420 Knebel

Del artikel

Andre læser også