Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Tredje gang er lykkens gang – en snak med Årets Kok 2016

Af Jan L. Pedersen

I søndags vandt Mikkel Laursen fra Restaurant Mellemrum i Aarhus titlen som Danmarks bedste kok – i og med han vandt konkurrencen Årets Kok 2016. Det var tredje gang, han stillede op. En 4. plads, en 2. plads og nu blev det så til en 1. plads.

 

Han vandt anerkendelsen med en menu bestående af jomfruhummer med pocheret æg, kyllingebryst stegt på ben og en dessert med æble, stikkelsbær og chokolade. Umiddelbart lyder det enkelt. Og det er lige præcis, hvad Mikkel Laursens mad er. Han er ikke kendt for at være den store tekniker, men derimod en håndværker som kan præstere det ypperligste, når det gælder smag. Med førstepladsen og æren følger en præmie på 40.000 kroner. Jeg tog en lille snak med Mikkel Laursen.

 

Hvad vil du bruge din sejr til?

Ikke noget specielt. Nu har jeg jo vundet, så har jeg ikke det at tænke på mere. Jeg er jo konkurrencemenneske og elsker, når det lykkes. Og det gjorde det i søndags. For mig var det et personligt mål, og det kan jeg nu krydse af på to do listen. Jeg er glad for at være køkkenchef på Mellemrum, og det har jeg tænkt mig at fortsætte med. I øvrigt laver jeg jo dagligt noget mad, der er i stil med det, som tog guld i søndags.

 

Hvad tror du, der gjorde din mad vandt?

Det ved jeg ikke præcis, men jeg tror, jeg vandt på smagen. Den passede dommerne, og gav mig høje point. Jeg er jo i bund og grund mad-håndværker, og mad skal smage godt. Det der med det visuelle betyder da noget, men for mig er smagen altafgørende, hvilket jeg altid har 100% fokus på. Jeg laver ikke det store show på tallerkenen, men jeg tror heller ikke, man tænker så meget over det, hvis maden sidder lige i skabet. Så det var ikke på teknik, og dekoration jeg vandt, men udelukkende på at maden smagte godt. Og det er jeg faktisk glad for.

 

Har du gjort noget anderledes i år?

Ja, jeg har trænet meget mere. Dobbelt så meget som sidste år. Jeg har brugt to måneder op til konkurrencen og lavet otte fulde træninger i år. Så det ser åbenbart ud til, at jo mere træning jeg laver, jo bedre går det. Når det er sagt, så var der heller ikke meget, der gik galt. Det var småting, og tidsmæssigt var god tid i år. Så det var en af de dage, hvor alt lykkedes.

 

Stopper du med konkurrencer, når du nu har vundet?

Ja, med Årets Kok gør jeg. Det er kutyme, man gør det, når man har vundet. Men der er jo Global Chef og OL med kokkelandsholdet. Det fortsætter jeg med. Det er således, at når man har vundet Årets Kok, er man automatisk med i de nordiske mesterskaber året efter. Så der vil jeg være med næste år. Ellers vil jeg bruge noget mere tid på familien. På den konto er jeg vist lidt bagud. De har bakket mig 100% op de sidste mange måneder, hvilket har givet mig ro til at koncentrere mig.

Fotograf: Kirsten Jepsen fra GASTRONOMISK INNOVATION_

Fotograf: Kirsten Jepsen fra GASTRONOMISK INNOVATION

 

Del artikel

Andre læser også