Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Musikhuset forlænger spektakulært 2017- højdepunkt

Af anders@sommersangdigital.dk

Den ellers totalt udsolgte og stjernespækkede danseforestilling Tree of Codes bliver forlænget med to ekstra forestillinger. Billetterne til den spektakulære danseforestilling Tree of Codes blev revet væk efter offentliggørelsen af Musikhusets program og åbningen af Aarhus 2017. Siden har Musikhuset og Aarhus 2017 arbejdet på højtryk for at sikre, at endnu flere får mulighed for at opleve et af de kunstneriske højdepunkter i kulturhovedstadsåret. Musikhuset er derfor glade for at kunne offentliggøre to ekstra forestillinger mandag den 1. maj.

 

Visuel oplevelse ud over det sædvanlige

”Vi er fantastisk glade for, at det er lykkedes. Jeg har lige oplevet forestillingen til premieren i Paris, og jeg tør godt love, at der venter publikum en kunstnerisk, musikalsk og visuel oplevelse ud over det sædvanlige. Tree of Codes er en helt unik mulighed for at opleve nogle af de allerstørste internationale stjerner inden for hver deres kunstneriske felt i Aarhus”, siger Musikhusets programchef Mette Kier.

Der venter publikum en tværæstetisk oplevelse i verdensklasse, når Olafur Eliassons kunst smelter sammen med rytmer fra den prisvindende elektroniske musiker Jamie xx og dans af den internationalt anerkendte koreograf Wayne McGregor. Sammen har de skabt en unik danseforestilling, der kombinerer noget af det bedste inden for moderne ballet, kunst og elektronisk musik.

 

Verdens bedste dansere

Dansere fra dansekompagniet Wayne McGregor og Pariseroperaens Ballet, der er et af verdens ældste og mest prestigefyldte balletkompagnier overhovedet, opfører den moderne ballet i Olafur Eliassons farvestrålende kulisse til musik af Jamie xx.

Tree of Codes er baseret på Jonathan Safran Foers bemærkelsesværdige roman af samme navn. Den amerikanske forfatter er bedst kendt for sine to romaner Alt bliver oplyst og Ekstremt højt og utrolig tæt på. Jonathan Safran Foers romanværk, Tree of Codes, er bogstaveligt talt skåret ud af forfatterens yndlingsbog, Street of Crocodiles af Bruno Schulz. Ord og vendinger fra originalværket er klippet ud af teksten og danner en helt ny historie i Foers værk. Resultatet er en bog, der i højere grad læner sig op af et kunstværk end bøger, som vi normalt kender dem. Det samme gør sig gældende for danseforestillingen, der med sin store vægt på visualitet og musik udvider publikums forståelse for, hvad en danseforestilling kan indebære.

 

Opført i New York og Paris

Tree of Codes er en af nyere tids mest opsigtsvækkende og imponerende danseforestillinger, sprængfuld af vilde visuelle effekter og musik med karakter. Tree of Codes havde verdenspremiere ved Manchester International Festival i 2015 og har siden været opført i New York og Paris. I marts indtager forestillingen London, inden den til april kan opleves ved seks forestillinger Musikhusets Store sal under Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

 

 

ARRANGØR: MUSIKHUSET I SAMARBEJDE MED EUROPÆISK KULTURHOVEDSTAD AARHUS 2017

TREE OF CODES – STORE SAL, TORS. 27. APRIL KL. 20, FRE. 28. APRIL KL 20.00, LØR. 29. APRIL KL 15.00 og 20.00 SAMT MAN. 1. MAJ KL 15 .00 og 20.00

BILLETPRISER: 370-570 KRONER

KØB BILLET HER:

 

 

Fakta om Tree of Codes

Instruktion og koreografi: Wayne McGregor

Visuelt koncept: Olafur Eliasson

Musik: Jamie xx

Romanforlæg: Jonathan Safran Foer

Samarbejdspartnere:

Manchester International Festival, Park Avenue Armory, Pariseroperaens Ballet, Sadler’s Wells, FAENA ART og Europæisk Kulturhovedstad Aarhus 2017.

Tree of Codes

Del artikel

Andre læser også