Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Lille lokalt turistfirma: Guidet byvandring til ingen penge

Af Pernille Søborg

Intet er så skidt, at det ikke er godt for noget. Det er tankegangen hos det lille aarhusianske turistfirma, Aarhus Experience, som laver guidede ture for turister og aarhusianere i Aarhus fra den 4. juli til 15. august. Der er afgang foran Aarhus Teater, og prisen bestemmer du selv. Du giver, hvad du synes, det er værd. 

 

En ny dør åbnes

Thomas Pedersen, der ejer Aarhus Experience, har fået til opgave at lave sine guidede ture til fods, når Apollo Rejser sender norske turister til Danmark. ”Da Covid-19 lukkede landet, så mistede jeg hele omsætningen fra den ene dag til den anden. Men når én dør lukkes, så åbnes en ny,” fortæller Thomas Pedersen. Han besluttede sig, som den første i Danmark, for at lave turene live på Facebook, så turisterne kunne få en guidet tur hjemme fra sofaen. ”Jeg anede ikke, om det blev en succes, men det var en investering i fremtiden,” udtaler Thomas Pedersen ”Jeg vil være det guidefirma, som turisterne vælger, når de kan komme til Aarhus igen.” 

Lille lokalt turistfirma: Guidet byvandring til ingen penge

 

Ture på dansk, engelsk og spansk

Folk i hundredvis fra hele verden så med. Det er blevet til en række velbesøgte ture om bl.a. vikinger og Aarhus’ højdepunkter på dansk, engelsk og spansk. Turene kan stadig ses på firmaets Facebookside. ”Jeg elsker at vise Aarhus frem, for der er så mange gode historier at fortælle,” udtaler Thomas Pedersen. 

 

Costa del solskin

Det, Thomas Pedersen ikke vidste dengang, var, at der blandt dem, der fulgte turene online, var en ledende medarbejder hos Apollo Rejser. Da der blev åbnet op for udlandsrejser fra bl.a. Norge, så blev Thomas Pedersen bedt om at stå for de guidede ture for rejsebureauets norske turister i Aarhus. ”Det ser ud til at redde sommeren for mit lille firma,” siger Thomas Pedersen og fortsætter ”Den ledende medarbejder havde fulgt mine ture, så jeg har fået opgaven med at vise Aarhus frem for deres gæster. Jeg håber selvfølgelig, at Danmark bliver det nye Costa del Solskin for nordmænd.”

 

Betal-hvad-du-vil

Aarhus Experience laver to-timers guidede ture til fods i Aarhus på dansk og engelsk. Det er betal-hvad-du-vil ture, så når turen er slut, kan man betale det, man synes, turen har været værd. 

 

Læs mere og tilmeld dig her

Se en af onlineturene her 

Lille lokalt turistfirma: Guidet byvandring til ingen penge

Del artikel

Andre læser også