Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ud med det nye, ind med det gamle – forlæng levetiden på din gamle iPhone

Af Annoncør

Er økonomien blevet lidt presset på det seneste, og har du svært ved at få budgettet til at løbe rundt? Så er du ikke den eneste. I langt de fleste husholdninger i Danmark er økonomien blevet mere presset på grund af inflationen og de stigende energipriser. Det er også med til at påvirke forbrugeradfærden i samfundet.

Du har muligvis allerede selv lagt mærke til, at dine forbrugsvaner har ændret sig. Planen om at købe en ny iPhone er måske endda blevet sat midlertidigt i bero som følge af prisstigningerne. Det kan naturligvis være ret irriterende, især hvis man har en telefon, som ikke længere fungerer helt optimalt. Heldigvis findes der en løsning på problemet, så du slipper for at skulle investere i en helt ny iPhone. I mange tilfælde kan det nemlig godt betale sig at reparere ens gamle telefon.

Brug et autoriseret værksted

Hvis din iPhone er ved at være gammel og slidt, og ydeevnen efterhånden har taget mere af, er det ikke sikkert, at en reparation kan betale sig. Men oplever du i stedet problemer med batterilevetiden eller har din skærm fået en revne, kan det godt betale sig at skifte delene ud. Du kan booke en tid hos et Apple-autoriseret værksted, som kan vurdere, hvorvidt det giver mening at foretage en reparation af dit Apple produkt.

Et autoriseret værksted vil også ligge inde med originale reservedele, så de kan forlænge enhedens levetid, og du slipper for at skulle købe et helt nyt produkt. Er din iPhone købt inden for de sidste 2 år, vil den med stor sikkerhed stadig være omfattet af garantien, så længe reparationen udføres af et autoriseret værksted. Bruger du reservedele, der ikke er originale, risikerer du dog, at garantien på din iPhone frafalder. Skulle der altså opstå andre fejl eller skader på telefonen, vil de ikke være dækket af garantien.

Overvej at købe en brugt smartphone

Hvis du er nået til et punkt, hvor det ganske enkelt ikke længere kan betale sig at reparere telefonen, er det på tide at undersøge dine muligheder. Skal det være en iPhone ligesom den sidste, du havde fat i, eller er du klar på at prøve kræfter med et andet mærke? Det er en god idé lige at bruge lidt tid på at fundere over, hvad den egentlig skal kunne. Er det gode processorer, du kigger efter, eller vil du helst bare have, at kameraet tager gode billeder?

Hvis budgettet ikke er til den nyeste iPhone, kan du overveje, om du skal købe en ældre model, der typisk vil være lidt billigere. Du kan også gå på jagt efter en brugt model. Flere forhandlere og værksteder sælger nemlig brugte Apple produkter med garanti, så du kan forvente at få en iPhone, der er næsten som ny og kun har ganske få brugsspor. Det giver langt flere muligheder og modeller, du kan vælge imellem, som stadig ligger inden for dit budget.

Del artikel

Andre læser også