Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udsolgt Fed Fredag: Queen Machine gav alt på scenen i  Friheden

Af Pernille Søborg

Queen Machine blæste publikum bagover, da de sidste år indtog scenen til Fed Fredag med deres formidable Queen-show.

Det skete så igen fredag aften, hvor en tætpakket og fuldstændig udsolgt Tivoli Friheden denne solskinsaften fik en koncert fyldt med nærvær, professionalisme, energi og power.

Koncerten lod vente på sig. 16.000 gæstede Tivoli Friheden, så der var kø, og koncerten blev forsinket. Forsinkelsen skabte pift og hujen blandt publikum.

Udsolgt Fed Fredag: Queen Machine gav alt på scenen i  Friheden

Det blev hurtigt afløst af jubel, da bandet kom på scenen. Imponerende at et tribuneband som Queen Machine kan fylde Tivoli Friheden. 

Det blev en aften med eksplosioner af konfetti, lysshow, mange spektakulære kostumeskift og udødelige hits, der overbevisende blev leveret til Queen Machines første koncert denne sommer. 

Autentisk look 

Iført en hvid tanktop, stramme jeans og nitterbælte som sit alter ego, Freddie Mercury, kom forsangeren spankulerende ind på scenen.

Stemningen var nærmest elektrisk, og bandet satte i med “Now I’m here” efterfulgt af “I Want to Break Free”, hvor publikum overtog sangen. 

Udødelige klassikere og hits

“Crazy Little Thing Called Love” og “Don´t Stop Me Now” satte gang i festen. “I Want It All”, “Under Pressure” og “Kind of Magic” skabte fællessang.

“Who Wants to Live Forever” fik roen til at falde over plænen, og vi fik en smagsprøve på forsangerens imponerende sangstemme.

Til “Radio Ga Ga” havde stort set alle hænderne over hovedet og klappede rytmisk i takt.

Udsolgt Fed Fredag: Queen Machine gav alt på scenen i  Friheden

“Somebody To Love” gav en smule kærlighed til koncerten, og storhittet “Show Must Go On” blæste ud af højtalerne – eller så højt, som man nu må spille i Tivoli Friheden. 

Der blev også plads til numre, som Queen Machine ikke tidligere har haft på sætlisten, såsom “Good Old Fashioned Lover Boy”. Listen af hits er så godt som uudtømmelig, og sættet var velproportioneret.

Kongen af scenen

Karismatiske og storsyngende Bjarke Baisner Laursen løftede på fornemste vis arven efter legendariske Freddie Mercury, og sangeren ikke bare ligner, men formår også at lyde ret meget henad Mercury.

Bjarke Baisner Laursen nåede helt ud over scenekanten med sin imponerende vokalpræstation, klaverspil, sin nærværende performance samt tøjskifte, som han gentog succesfuldt 5-6 gange med kongekrone og -kåbe til sidst.

Ingen over Freddie Mercury, men Bjarke Baisner Laursen leverede en fantastisk præstation, og han var et energibundt af en anden dimension.

Udsolgt Fed Fredag: Queen Machine gav alt på scenen i  Friheden

Høj energi og enestående spilleglæde

Musikerne fremførte Queens sange med respekt og power. De fik lov til at shine på scenen. Energien fra scenen var smittende, og det var tydeligt, at bandet befandt sig i deres rette element.

Bandet som helhed leverede en fejlfri optræden og formåede at ramme Queen-lyden ret godt. Bandets kærlighed til originalerne var tydeligt, og de elskede at dele musikken med publikum på plænen.

Ekstranummer 

Det ene nummer tog det næste, og efter endnu et tøjskifte kom Queen Machine igen på scenen til ekstranumre. Den velkendte a cappella intro til Bohemian Rhapsody gik i gang.

De 16.000 mennesker i Tivoli Friheden kunne høres, og da konfettikanonerne sprang, kulminerede koncerten, inden den sluttede med “We Are The Champions”.

Forsangeren afsluttede med ordene “Vi kunne bare blive ved og ved og ved, for det er hjemmebanen det her.” 

Udsolgt Fed Fredag: Queen Machine gav alt på scenen i  Friheden

Vurdering

Der var ikke meget at udsætte på aftenens koncertoplevelse. Queen Machine kan deres kram og spillede en flot koncert. De leverede med  sikkerhed og rutine. Deres professionalisme og dedikation var så smittende, at publikum ikke kunne andet end at overgive sig og lade sig forføre. 

Eneste kritikpunkter var problemer i koncertens første nummer, hvor forsangeren ikke ramte de rigtige toner, og lyden desværre ikke fungerede optimalt.

Udsolgt Fed Fredag: Queen Machine gav alt på scenen i  Friheden

Lyden er generelt er for lav. Og så må man sige, at har man en gang set Queen Machine, ved man, hvad der sker. Men det er stadig særdeles underholdende og en fornøjelse at opleve.

“Who Wants To Live Forever?”, sang Freddie Mercury i 1986. Aftenen var en påmindelse om, at Queens musik lever videre gennem bands som Queen Machine og for evigt gennem publikum. 

Udsolgt Fed Fredag: Queen Machine gav alt på scenen i  Friheden

Det vil være unfair ikke at kreditere Queen Machines præstation med 5 stjerner på trods af småfejl. 

Del artikel

Andre læser også