Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udstykning af jord: få gode råd og professionel vejledning her

Af jakob@sommersangdigital.dk

Når man ønsker at udstykke hele eller dele af sin grund, kan det hurtigt gå hen og blive en relativ omstændig proces. På grund af den danske By- og Landzonelov, som kom til i 1970, er det nemlig blevet vanskeligt at sælge sin jord fra.

Annoncørbetalt indhold leveret af Land og Skel

Foruden By- og Landzoneloven, kan der også være en lang række andre forhold og regler, der skal overvejes og opfyldes, før man overhovedet kan gå i gang med en egentligt udstykning. 

I de fleste tilfælde er det derfor nødvendigt at få professionel hjælp, når der skal udstykkes jord, således man er sikret, at processen forløber optimalt og ikke mindst tager hensyn til gældende love og regler.

Det bør du gøre, når du vil udstykke din jord

Når man taler om udstykning af en grund, taler man om det at dele en grund op i flere dele. I nogle tilfælde kan dette være en god idé med økonomiske fordele; i andre tilfælde kan det hverken svare sig eller lade sig gøre.

For at finde ud af, om man er berettiget til at gennemføre en udstykning af sin jord, bør man inddrage en professionel landinspektør. Denne er nemlig ekspert på området og har hjemme i Udstykningsloven, hvori der er opstillet en række klare regler for, hvad man må og ikke må.

For eksempel er der forskel på, i hvilket område jorden ligger, og der gælder forskellige regler alt efter, om der er tale om et stykke jord i en landzone, i en byzone eller i et sommerhusområde.

Derudover gælder det, at lige så snart man laver den mindste ændring på sin grund – hvad enten man deler den op, sælger fra eller lægger til – så skal en landinspektør være inde over processen, da kun denne har ret til at udføre faktiske ændringer på skel og matrikelgrænser.

Her kan du få den nødvendige eksperthjælp

En landinspektør kan hjælpe og rådgive dig, hvis du går og overvejer, hvorvidt du skal udstykke din jord. Landinspektøren er ikke alene ekspert på området, men kan også hjælpe dig med at søge de rette tilladelser og sørge for, at eventuelle ændringer registreres korrekt ved de nødvendige instanser.

Generelt er det en god idé at have en professionel landinspektør i ryggen, når man skal have løst forskellige matrikulære opgaver – uanset om det er i privat, offentligt eller erhvervsmæssigt regi. 

Hos det nordjyske firma, Land & Skel, løser de dagligt mange forskellige opgaver, og på 

www.landogskel.dk kan du læse mere om de ydelser, som firmaet tilbyder.

Del artikel

Andre læser også