Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Af Pernille Søborg

Den står på Povl Dissing, ska, postrock, hiphop og country på Atlas og VoxHall i denne uge.

Povl Dissing med band

Dato: 08.02.17

Tidspunkt: 19/20 (døre/koncert)

Sted: VoxHall

Genre: Vise/rock

Link til arrangement: 

 

Og han har stadigvæk nøgne øjne… Povl Dissing er nok det nærmeste, man kan komme den nationale stemme, for få er deres danskhed så bevidst i deres kunst og udtryk som han. Der er således løbet meget vand igennem åen, siden Dissing begyndte at optræde i 1960’erne og dengang måtte have en bodyguard med på job – af frygt for at få øretæver af publikum, som troede, at han tog pis på det nationale arvesølv, når han fortolkede gamle danske sange som “Lille Anna” og “Gi’ Mig En Hest, Mor”.

 

Den danske sangskat

Gennem et halvt århundrede har vi kendt og elsket Povl Dissings sange om livet og hverdagen, blandt andet som det kom til udtryk i hans samarbejde med digteren Benny Andersen. Adskillige er de sange, der er endt i Højskolesangbogen som en blåstemplet del af den danske sangskat, og barn som voksen har nynnet med, når Nina gik i bad eller Den grimmeste mand i byen kørte sig en tur. Blandt de mest legendariske samarbejder Povl har haft må regnes samarbejdet med Laus Bengtson. Laus’ tekster og Povls melodier blev indspillet på det album, der i folkemunde kom til at hedde “Nøgne Øjne”. Albummet er en milepæl i dansk rockhistorie, og flere af sangene har også altid været med, når Povl har trådt op i eget navn.

 

Tidssvarende tekster

I 2006 samlede Povl Dissing for første gang sit nye band. Det var til indspilningen af albummet “Hjemløs” (april 2007), og det har været hans band lige siden, når lyden skulle være stor. Bandet har siden også været med på at fortolke sangene fra de foregående årtier, og Povl Dissing kunne konstatere, at her var holdet, der kunne forløse og dele hans kærlighed til de gamle sange: “I øvelokalet fik sangene jo nyt liv! Selvom flere ti-år var gået, oplevede vi, at tekster og melodier stadig var tidssvarende og gyldige. Og bandet omkring mig fik bragt flere og flere af de gamle historier frem i lyset og opdateret til den tid, vi nu befinder os i. Og sammen fik vi lyst til at fortælle disse og mange andre historier fra dengang … til ældre og yngre generationer, der enten ikke var med dengang (da farfar var ung!) – eller netop var det, og gerne vil opleve det igen!”

 

Et stærkt hold

Og Povl og bandet har sammen nyfortolket og forløst mange af Povls store hits. De sange, der har været hos os gennem det sidste halve århundrede, for… “Den grimmeste mand” kører stadig rundt i byen i sin Jaguar… Kaffen er næsten klar… Og der bliver ved med at være kun ”25 Minutter Endnu”, selvom tiden forlængst er gået…

Povl Dissing spiller således bold op ad sin egen fortid, og han spiller bold på et stærkt hold:

Rasmus Dissing (tangenter, vok)
Jonas Dissing (guitar, mundharpe, perc, vok)
Las Nissen (guitar, vok) Nikolai Storr (bas)
Palle Hjorth (tangenter)

Jesper Elnegaard (trommer)

 

Povl Dissing

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Babylove & The Van Dangos

Dato: 09.02.17

Tidspunkt: 20/21 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Ska/rocksteady

Link til arrangement: 

 

Babylove & The Van Dangos er et turnerende liveband. Det, man på engelsk kalder et travelling band. Det musikalske og personlige liv er uadskilleligt, og der er ikke plads til falske imager eller billige tricks. Bandet kan sit kram både musikalsk og sangskrivningsmæssigt og leverer altid på scenen, ligegyldigt om der er 50 eller 2000 publikummer til koncerten.

 

Et smukt øjeblik

Bandet, der blev dannet i 2004, er godt i gang med at skrive sange til næste studiealbum, “Soldiering On”. Alt nyt afprøves til bandets koncerter i Danmark og udland. Der arbejdes på koncerter i et nyt asiatisk land, og bandet er blevet signet som backingband til en indtil videre hemmeligholdt jamaicansk sangtrio. Babylove & The Van Dangos kommer til at fungere som trioens band under deres koncerter i Europa til sommer. 2016’s højdepunkt indtil videre er en udsolgt koncert i Bruxelles, hvor bandet fremførte ska-ikonet Prince Busters hit “Hard Man Fi Dead” dagen efter Prince Busters død. Bandet fik til lejligheden selskab af den tyske sanger Dr Ring-Ding. Et smukt øjeblik, hvor alle fejrede dem, der skabte den ska og rocksteady, vi elsker. De levende såvel som de døde.

 

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Colossal On Wheels feat. Liserstille + Late Night Venture + LLNN

Dato: 10.02.17

Tidspunkt: 20/20.30 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Postrock

Link til arrangement: 

 

Senere i 2017 hylder det københavnske bookingbureau Colossal for andet år i træk den gren af moderne rock musik, som i mangel af bedre har fået betegnelserne post-rock, post-metal og lignende – samt afstikkere med klare referencer til den musik, som af Aaron Turner (frontmand i det banebrydende band ISIS og indehaver af det lige så banebrydende label Hydra Head Records) har omtalt som “thinking man’s metal”.

 

Tre bands

Men inden A Colossal Weekend 2017 sparkes i gang, præsenteres en række koncerter rundt i landet under betegnelsen Colossal On Wheels. Denne aften på Atlas i Aarhus er vi glade for at kunne præsentere tre bands, der med hvert sit udtryk er nogle af de fremmeste repræsentanter herhjemme for den tænksomme, men samtidigt voldsomme og progressive gren af rockmusikken anno 2017.

 

Liserstille

Liserstille er progressiv rock i fuld længde og bredt format. De fire herrers hang til episke og monumentale kompositioner fornægter sig ikke, og Liserstille er kendt for være et fantastisk liveband, der hellere vil forbløde på scenen end have en dag på kontoret. Når orkesteret i 2017 vender tilbage til offentligheden, er det med det anmelderroste album “Empirical Ghost” i ryggen – mixet af den amerikanske producer Randall Dunn (Sunn O))), Earth, Sort Sol). I foråret udkommer nummeret “Zenith” – en mørk mastodont på 12 minutter – som single med animeret kortfilm skabt af trommeslager Jon “No Heroes” Gotlev. Zenith vil uden tvivl være at finde på setlisten, ligesom helt ny musik muligvis også vil blive præsenteret.

 

Musik du opsluges af

Gaffa om Liserstille live: “Grænserne mellem det nøje tilrettelagte og den spontane improvisation synes ophævet. Det er musik, der live fungerer som et kontemplativt rum, du træder ind, eller måske verdensrummet du som astronaut svæver vægtløst i. Det er musik, som du ganske enkelt lader dig opsluge af.” (5/6)

 

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

 

Late Night Venture

I spændingsfeltet mellem post-rock, doom/stoner metal, shoegaze og neo-psych har københavnske Late Night Venture fremelsket sit helt eget univers, hvor Flaming Lips og The Cure er lige så store musikalske inspirationskilder som Neurosis og Cult Of Luna. Late Night Ventures seneste album “Tychonians” tager – som titlen antyder – afsæt i den danske astronom Tycho Brahes liv og skæbne. Fra ungdommens banebrydende videnskabelige opdagelser og berømmelse til landflygtighed, hævngerrighed og død i eksilet i Prag.

 

En hyldest til menneskets møde med kosmos.

Men “Tychonians” handler også om at genopdage nattehimlens mysterier, stjernernes vandren og universets ufattelige dimensioner, skønhed og gru – og som sådan er albummet en hyldest til menneskets møde med kosmos. Storladne, gåsehudsfremkaldende passager blandet med mørke tonstunge riffs, dystopiske beats, Moog-soli og vokalelementer varierende fra en stille hvisken til desperationsskrig, udgør fundamentet i albummets eklektiske og dragende lydbillede. Og tråden tages i øvrigt op på bandets helt nye EP ”Pilots/Greetings” – udgivet på kassettebånd og bandcamp af det lille københavner-label Virkelighedsfjern.

 

Med over 200 shows på bagen og mange tusinde kilometer tilbagelagt på Europas landeveje, er LNV et på den danske scene sjældent set stærkt sammentømret og rutineret band.

 

LLNN

LLNN tager dig med på en rejse til verdensrummets fjerneste kroge med deres post-apokalyptiske og klaustrofobiske hardcore-metal kombineret med ildevarslende sci-fi-elementer og massive droner. Det er mørkt, brutalt og ekstremt veludført.

 

Turneret flittigt

Bandet, som blandt andre tæller medlemmer af hedengangne The Psyke Project, har siden starten i 2014 turneret flittigt og blandt andet spillet på anerkendte festivaler som Eistnaflug i Island, Tjekkiske Fluff Fest samt Distortion og ikke mindst A Colossal Weekend. LLNN’s anmelderroste debutalbum ”LOSS” udkom i juni på tyske Pelagic Records, som også huser bands som The Ocean, Cult Of Luna og Mono.

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Clemens – Regnskabets Time 2017

Dato: 10.02.17

Tidspunkt: 20/21.00 (døre/koncert)

Sted: VoxHall

Genre: Hiphop

Link til arrangement: 

 

“Regnskabets Time” fylder 20. I 2017 er det 20 år siden Clemens udgav sit debutalbum, “Regnskabets Time”. Albummet revolutionerede datidens standarder for, hvordan man rappede på modersmålet. Og cementerede måske i endnu højere grad, at man som dansk rapper kunne have et lige så hardcore udgangspunkt som de amerikanske forbilleder.

 

Guld

Der er sket ufattelige ting siden. Dansk rap er gået fra at være en lille niche til at dominere både hitlisterne og kulturlivet som sådan. Og “Regnskabets Time” hyldes stadig af in-crowden som en klassiker, der har spillet en væsentlig rolle i den positive udvikling. Derfor fejrer Clemens det runde år for sin debut med fire koncerter i landets største byer. Interessen er allerede overvældende. Et forsigtigt pip på Clemens’ Facebook førte til mere end 1.000 tilmeldinger og yderligere 3.500 “interesserede i eventet” alene i København. “Regnskabets Time” fik guld for mere end 25.000 solgte albums.

 

Clemens

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Ester Brohus

Dato: 11.02.17

Tidspunkt: 20/21.00 (døre/koncert)

Sted: Atlas

Genre: Country

Link til arrangement: 

 

Countrymusikkens Hjerter Dame, Ester Brohus, udgav sit 10. album “Game For The Gamblers” den 22. januar 2016. Albummet er fyldt med skæbnefortællinger og endnu engang sætter Ester Brohus nye standarder for, hvad det vil sige at være sangskriver i Danmark. Med et utal af nomineringer og modtagne grammys har Ester Brohus bevist, at hun er en af Danmarks helt store sangskrivere. Senest blev Ester Brohus i 2005 nomineret til en Grammy i kategorien Årets Danske Country Album.

 

Skæbner på sin vej

Ester Brohus har i sin 30-årige karriere fundet inspiration til sine numre gennem de mange skæbner, hun har mødt på sin vej. Esters 10. album binder en række skæbnefortællinger sammen i et unikt og udfordrende musikalsk univers, hvor hun med stædighed holder fast i sine rødder og musikalske udtryk: Americana country og folkrock. Pressen kalder hende den kvindelige Johnny Cash, og det er ikke mindst fordi hun i flere år ved juletid har spillet for de indsatte i fængslernes åbne og lukkede afdelinger. Ved sidste års tour valgte Ester Brohus at tage et mobilt studie med, hvor hun lod fangerne synge med på ”Who’s There”. Resultatet kan høres på den nye plade.

 

Levende fortællinger

En koncert med Ester Brohus er mere end en musikalsk oplevelse. Det er levende fortællinger fra de mange koncerter indenfor murene, fra rejserne til USA og fra livet som sangskriver. Det er blandt andet det, som sangerinden kan tilbyde, når hun afholder en koncert med sit sammenspillede og trofaste band. Ester Brohus har sunget og spillet for publikummer i hele Danmark; lige fra små lokale scener til de helt store festivaler. En koncert med Ester Brohus byder på et bredt udvalg af egne sange, hvor der altid er knyttet anekdoter til. Der er også plads til Esters egne favoritter fra store udenlandske kunstnere, gospel-sange og ikke mindst den karakteristiske bluesmusik, som danner rammen for en musikalsk legeplads.

 

Ikke to koncerter er ens. ”Vi spiller, fordi vi ikke kan lade vær’”, plejer Ester at sige, og det er præcis derfor en aften med Ester Brohus altid er noget særligt. Hendes udtryksfulde vokal og jyske charme rammer publikum lige der, hvor de er.

 

Ester Brohus

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Natværk 2017

Dato: 11.02.17

Tidspunkt: 20/21.00 (døre/koncert)

Sted: VoxHall

Genre: Rock

Link til arrangement: 

 

Overskud går til Operations Dagsværks projekt

Så er det blevet tid til Natværk 2017! Denne fest fejrer, at vi har arbejdet hårdt på OD-dagen, og at selve Operation Dagsværk eksisterer. Derfor er alle fra de forskellige gymnasier i distriktet og alle, der gerne vil være med til at fejre OD, inviteret. Al overskud går til Operations Dagsværks projekt i Guatemala, der går ud på at skabe en bedre fremtid for de mange, der overvejer at flygte til USA. Så uanset om du arbejdede på OD-dagen, eller du lige præcis den 2. november skulle til dyrlæge med din hund, som havde spist dine lektier, og du derfor desværre ikke kunne arbejde på dagen, har du altså nu mulighed for at komme af med den dårlige samvittighed og tage til et brag af en fest, hvor alt overskuddet går til Operation Dagsværk!

 

Bemærk: Gyldigt studiekort til en ungdomsuddannelse er et adgangskrav, og det er ikke tilladt at medbringe drikkevarer.

 

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Ugens koncerter på Atlas og VoxHall i uge 6

Del artikel

Andre læser også