ANNONCE
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Undgå at blive en borger i uoverskuelig gæld

Af Annoncør

Der findes nogle kommuner i Danmark, hvor borgeren er mere forgældede end andre steder i landet. Højere gæld hænger ofte sammen med højre indkomst og vice versa. Men en stor gæld kan skam ramme de fleste og det kan desværre ende i en uoverskuelig situation. Dét som danskerne typisk ender i høj gæld for, er lån til ejendom, bil, rejser og generelt forbrug.

Når gælden bliver for stor, kan det blive direkte umuligt at afvikle lånene. Dét er der mange som desværre når at opleve i deres liv. Der er dog nogle forebyggende tiltag, som kan være gode at læse op på således, at en situation som denne ikke opstår.

Håbløs gæld og gældssanering

Gældssanering dækker over muligheden for at få nedsat eller slettet en så høj gæld, at den er umuligt at tilbage betale. Gældssanering er med henblik på at hjælpe dén som skylder penge, men også at kreditor får så meget at det skyldte beløb, som er realistisk at tilbagebetale. Det er dog ikke bare lige sådan at gennemgå denne proces, da der er nogle betingelser som skal opfyldes. Du kan læse mere om gældssanering nye regler via linket.

Hvad kan du selv gøre for ikke at ende i en stor gæld?

Et af de bedste råd i den forbindelse er at stoppe med at låne penge. Uanset om du har gæld i forvejen eller ej. Undgå at tage et lån, hvis det kan forværre din situation. Har du kreditkort, bør du måske også overveje at udskifte dem til debitkort i stedet.

Få styr på økonomien

Har du mistet overblikket over din økonomi, bør du tage et kig på denne. det betyder således at du bør få lavet et up-to-date budget, hvis du ikke i forvejen har et. Derudover bør du tjekke nuværende lån, hvis du har nogle. Måske er der mulighed for at afdrage på en bedre måde end på nuværende tidspunkt.

Tjek dit nuværende skattekort

Er det lang tid siden du har tjekket dit skattekort, så kan det være en god idé at se om også dette er opdateret. Det er nemlig vigtigt at skattekortet er korrekt, således du ikke ender med at skulle betale penge tilbage i skat. Derudover kan det også være, at du betaler for meget.

Søg hjælp hvis du har behov

Hvis økonomien bliver helt uoverskuelig, så bør du tage en snak med din bank for at få den rette hjælp og vejledning.

Del artikel