Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Uoverskuelige gæld, hvad nu?

Af Annoncør

Der findes områder i Danmark, hvor borgerne er mere forgældede end andre steder i landet. Højere gæld hænger ofte sammen med højre indkomst og vice versa. En stor gæld kan skam ramme de fleste, og det kan desværre ende i en uoverskuelig situation. Dét som danskerne typisk ender i gældsfælden for, er lån til ejendom, bil, rejser og generelt forbrug.

Når gælden bliver for stor, kan det blive umuligt at afvikle på alle lånene. Dét er der en del danskere, som desværre når at opleve i deres liv. I disse tilfælde vil det være en ide, at overveje muligheden for en gældssanering

Nye regler for gældssanering

Gældssanering dækker over muligheden for at få nedsat eller helt slettet sin gæld. Gælden skal som udgangspunkt være umulig at tilbagebetale over en rimelig periode. Gældssanering er med henblik på at hjælpe skyldner på fode igen, men også kreditor således at denne for mest muligt af udestående beløb dækket. Det er ikke bare lige sådan at få gældssanering, og der er strenge krav forbundet med det. Der er dog kommet nye lempeligere regler på området i 2022. Du kan her læse mere om gældssanering nye regler.

Hvad kan du selv gøre for ikke at ende med en stor gæld?

Der er nogle forebyggende tiltag, som kan være fornuftigt at læse op på, således en uoverskuelig og håbløs situation ikke opstår. Et af de bedste råd i den forbindelse er at stoppe med at låne flere penge. Undgå at tage yderligere lån, hvis det kan forværre din situation. Har du et kreditkort, bør du måske også overveje at udskifte det til et debetkort i stedet.

Få styr på økonomien

Har du mistet overblikket over din økonomi, bør du tage et kig på denne. Det betyder, at du bør få lavet et up-to-date budget, hvis du ikke har et i forvejen. Derudover bør du lave en liste med dine nuværende lån og kreditorer, således du får skabt et overblik. Kontakt dine kreditorer og undersøg muligheden for at afdrage på en mere fleksibel måde end på nuværende tidspunkt.

Tjek dit nuværende skattekort

Er det lang tid siden, at du har tjekket dit skattekort? Så kan det være en rigtig god idé at tjekke, om det er opdateret. Det er nemlig vigtigt, at skattekortet er korrekt, således du ikke ender med at skulle betale penge tilbage i skat, når årsopgørelsen kommer for året. Derudover kan det desuden også være, at du kommer til at betale for meget.

Søg hjælp hvis du har behov

Hvis økonomien bliver helt uoverskuelig, så bør du søge professionel rådgivning for at få den rette hjælp og vejledning. Du kan evt. tage kontakt til din bank eller en gældsrådgiver.

Del artikel

Andre læser også