Annonce
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unge laver take-over på Kvindemuseet

Af anders@sommersangdigital.dk

Med performances i byrummet og en udstilling på Kvindemuseet skaber aarhusianske unge fokus på kønsrelateret vold som del af et større EU-projekt.

 

Kærestevold, digitale sexkrænkelser, hadforbrydelser og samtykkebaseret voldtægtslovgivning. Alt sammen ord, som i de seneste år har fyldt i den offentlige debat og i oplysningskampagner rettet mod unge. Emner som kan samles under overskriften kønsrelateret vold.

 

Gennem det seneste skoleår har 10. klasses elever fra Eriksminde Efterskole, Tranbjergskolen og Skt. Knuds Skole i samarbejde med kunstnerne Tanja Nellemann Kruse og Lise Skou skabt en række kunstværker og performances, som handler om unges tanker om kønsrelateret vold.

Unge laver take-over på Kvindemuseet

Samarbejdet folder sig nu ud i udstillingen STOP! – Unges perspektiver på kønsrelateret vold, der vises på Kvindemuseet fra d. 5. marts. I forbindelse med ferniseringen på udstillingen laver skoleelverne fem performances og happenings rundt om i Aarhus.

 

Både udstilling og performances tager afsæt i, hvilke tanker unge selv gør sig om kønsrelateret vold. Og ikke mindst, hvilke bud på forebyggelse, de selv har. Med kunsten som udtryk har de unge arbejdet med at skabe en større bevidsthed om den kønsrelaterede volds mange ansigter.

 

EU-projektet DECIDES – Preventing Gender Based Violence – the youth’s outlook er et samarbejde mellem Kvindemuseet og tre NGO’er i Rumænien og Spanien, som vil øge unges opmærksomhed på kønsrelateret vold. Unge venskabsklasser fra Rumænien og Spanien besøger i løbet af marts de danske unge i Aarhus til en fælles uge med fokus på emnet på tværs af landegrænser.

 

OPLEV PERFORMANCES I BYRUMMET D. 5 MARTS

 

14:20 – 14:35                     Flyers-performance fra balkon på Kvindemuseet (Skt. Knuds Skole)

14:40 – 14:55                     Skilte-performance (Skt. Knuds Skole)

15:00 – 15:15                      Maske-performance på Store Torv (Eriksminde)

15:20 – 15:35                      Poetry Slam ved Magasin (Eriksminde)

15:45 – 15:55                      Klip-klap performance (Tranbjerg skole)

 

 

Del artikel

Andre læser også