Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

“Vi elsker bas”: Unge studerende fra Aarhus landede 2 Løver

Af Jonathan Sten Drivsholm
Foto: PR
Foto: PR

At tage kampen op mod giganter som Apple, Sony og B&O er sin sag, men det er netop, hvad 3 unge studerende fra Aarhus har gjort.

Hjalmar Kærn (22), Casper Christiansen (22) og Emil Lucas Degn Mortensen (23) tonede torsdag aften frem på skærmene i danske hjem landet over, da DR-programmet ‘Løvens Hule’ blev vist.

Her imponerede de tre unge iværksættere så meget, at 2 Løver valgte at investere i deres virksomhed Wavell, der laver lydprodukter.

De 3 unge aarhusianeres energi, svarberedskab og talent indenfor iværksætteri skaffede dem og Wavell en investering på 200.000 kroner for 30 procent af virksomheden, som Løverne Jan Lehrmann og Christian Arnstedt deler imellem sig.

Stort potentiale

Ved siden af at drive Wavell studerer Hjalmar Kærn, Casper Christiansen og Emil Lucas Degn Mortensen på BSS og Aarhus Universitet, men det spændte altså ikke ben for en investering.

“Wavell-drengene har bevist, at de – studierne til trods – kan skabe en god virksomhed bygget på deres store passion for lyd,” lyder det fra serieinvestor og CEO for Lehrmann Ventures, Jan Lehrmann, i en pressemeddelelse.

Også Christian Arnstedt ser store perspektiver i de 3 i unge iværksættere.

“Energien i Wavell-teamet er fantastisk, og det er en fornøjelse at se, hvordan de med udgangspunkt i deres passion for god lyd har bygget en virksomhed, der formår at konkurrere med de store og tage markedsandele.

Den rejse vil jeg sammen med Jan gerne være med på, og jeg er sikker på, at det nok skal blive en stor og international forretning i løbet af få år,” siger Arnstedt, der er CEO i Blazar Capital.

Et raffineret lydunivers

Wavell blev stiftet i 2019, hvor de 3 daværende gymnasiekammerater arbejdede ud fra idéen, at god lyd hverken skal være grimt eller dyrt.

Virksomheden fik trods corona en flyvende start og solgte allerede det første år 4.000 sæt Wavell-høretelefoner.

"Vi elsker bas": Unge studerende fra Aarhus landede 2 Løver
De tre stiftere af Wavell Casper Christiansen, Emil Lucas Degn Mortensen og Hjalmar Kærn. Foto: PR

Udover høretelefonerne, som var virksomhedens første produkt, er opladere og Bluetooth-højtalere nu også blevet en sortimentet på wavell.dk.

“Vi elsker bas, og det er det lydunivers, vi er gået efter at raffinere i vores høretelefoner. Vi har indtil videre valgt ikke at bygge voldsomt meget overflødigt teknologi ind i produkterne, men fokuserer rendyrket på en krystalklar rummelig lyd med masser af bund i,” fortæller direktør i Wavell, Casper Christiansen, der tidligere har arbejdet med indkøb af elektronik i Kina.

“Vi har tilsammen mere end 30 års erfaring med hi-fi, og vi har kundernes ord for, at vores produkter leverer den bedste lyd på markedet. Det skal vi bygge videre på, og med vores nye Løve-investorer ombord får vi nu endnu flere muskler og erfaring, så vi kan skalere vores vækst og modne virksomheden.”

I løbet af 2022 forventer Wavell at lancere et nyt sæt høretelefoner og nye Bluetooth-højtalere, og virksomheden forventer at omsætte for betydeligt mere end sidste års resultat på godt 2,2 millioner kroner.

Del artikel

Andre læser også