ANNONCE
Den Danske Strygerkonkurrence: Unge talenter spiller på alle strenge
Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Den Danske Strygerkonkurrence: Unge talenter spiller på alle strenge

Fra den 4.-9. maj kaster 14 unge talentfulde strygere sig ud i kampen om at vinde Den Danske Strygerkonkurrence 2018.

 

I 2001 startede Den Danske Violinkonkurrence. Den blev hurtigt udvidet til at omfatte alle de fire strygeinstrumenter og blev naturligt omdøbt til Den Danske Strygerkonkurrence.

 

Hvert andet år kan de unge talenter stille op i denne konkurrence, som arrangeres i et samarbejde mellem Aarhus Symfoniorkester og de danske musikkonservatorier. Hans Højhed Prins Joachim er protektor for konkurrencen. Vil man gerne kunne leve af at spille klassisk musik, er det at deltage i konkurrencer en vigtig del af både den mentale og repertoiremæssige forberedelse. For at kunne deltage i Den Danske Strygerkonkurrence skal man kunne levere en kæmpe præstation. Går man videre i konkurrencen skal man på få dage spille flere timers musik – lige fra solosonater, etuder, romantiske sonater og til store solokoncerter. Det kræver lang tids fokuseret øvning og er samtidig en enestående mulighed for de unge mennesker til at forberede sig til livet som professionel musiker – et liv, som de alle drømmer om.

Fra København til Aarhus

Igen i år har man valgt at spille den indledende runde på Det Kgl. Danske Musikkonservatorium i København. Det foregår d. 4. kl. 11.00 – 16.30 og 5. maj kl. 10-14.00. Herefter flytter karavanen til Aarhus, hvor de to sidste runder afholdes. Her kan man den 6. og 7. maj følge anden runde i Kammermusiksalen, Musikhuset Aarhus. De eksakte oplysninger om tider og kandidater finder man på konkurrencens hjemmeside www.dendanskestrygerkonkurrence.dk

Den Danske Strygerkonkurrence: Unge talenter spiller på alle strenge

Efter anden runde besluttes det hvilke fire finalister, vi skal møde i finalen onsdag 9. maj kl. 19.30 i Symfonisk Sal i Musikhuset Aarhus. Her afgøres det i samspil med Aarhus Symfoniorkester og dirigent David Björkman hvem, der løber af med de eftertragtede priser.

 

Gratis adgang for alle

Der er gratis adgang til hele konkurrencen – både til de indledende runder og finalen. Hvis man ikke har mulighed for personligt at være til stede, kan man live-streame konkurrencen via hjemmesiden her.


Finalekoncert med Aarhus Symfoniorkester

Del artikel