Tilmeld dig MigogAarhus Nyt

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få alle ugens populære nyheder direkte i din indboks.

Ved tilmelding til MigogAarhus Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

3000 kvm: Unik legeplads på vej i Botanisk Have

En legeplads på 3000 kvm. er på vej i Botanisk Have. Legepladsen er en godkendelse fra Fredningsnævnet fra at blive til virkelighed.

 

I Botanisk Have tæt på to af Aarhus’ største seværdigheder, Den Gamle By og Væksthusene, vil Teknik og Miljø anlægge en ny legeplads.

 

På legepladsen kommer der bl.a. en svævebane, en karrusel og vandoplevelser, der skal gøre den nye legeplads til et besøg ud over det sædvanlige, men legepladsen bliver mere end et sted for familiens yngste medlemmer. Der bliver rig mulighed for ophold og afslapning for hele familien.

 

”Legepladsen skal skabe leg på tværs af familiegenerationer, og med placeringen i Botanisk Have har legepladsen potentiale til at blive et af Aarhus’ nye grønne samlingssteder,” siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø.

 

Respekt for fredning

Botanisk Have blev fredet i 2017, men i den forbindelse blev det bemærket, at fredningen ikke var til hinder for en ny legeplads, hvis størrelse, udformning og placering kan godkendes af Fredningsnævnet.

”Botanisk Have er en af vores ældste og vigtigste parker, og alt fra materialevalg til placering er lavet med respekt for parken. Terrænforskelle og træer er tænkt ind som en del af legepladsen for både at imødekomme fredningen og skabe en unik oplevelse for gæsterne,” forklarer Bünyamin Simsek.

 

Fredningsnævnet modtager den officielle ansøgning i denne måned. Når de har haft mulighed for at behandle den, vil det endelig projekt og tidsplan blive fastlagt.